Hirdetés
. Hirdetés

SMS-ekre is vigyáz az új Exchange

|

Az Exchange 2010 együttműködik a Windows Mobile 6.5 telefonokkal, archiválva és szinkronizálva az SMS üzeneteket.

Hirdetés

Pár nappal azután, hogy a Microsoft elérhetővé tette az Office 2010 irodai programcsomag első tagját, az interneten szállingózni kezdtek az első vélemények az Exchange 2010 bétájáról. Talán a legérdekesebb újdonság, hogy nagy valószínűséggel az Exchange 2010 szorosan együtt fog működni a Windows Mobile 6.5 mobiltelefonokkal. Képes lesz szinkronizálni és archiválni az azokon található szöveges üzeneteket a szerver tárhelyén, amelyet a felhasználók utána könnyen kezelhetnek. Ráadásul - a pletykák szerint - az Outlook Web Access segítségével ezen felül a felhasználók képesek lesznek SMS küldésére is, anélkül, hogy bármit is megnyomnának készülékükön.

 

exchange2010.jpg


Ám az SMS kezelés csak egy kiragadott példa az Exchange 2010 tudásából, hiszen a program további változásokon is átesett:

 

  • Rugalmas telepítési és üzemeltetési opciók
  • Új e-mail archívum az információ védelméhez és a megfelelési követelmények teljesítéséhez
  • Levelezési tippek - Figyelmezteti a felhasználókat a gyakori e-mailezési hibák elkövetése előtt (pl. ha nagy felhasználói csoportnak, irodán kívül tartózkodó vagy szervezeten kívüli címzetteknek akarnak levelet küldeni), véd a bizalmas információk kiszivárgása ellen és csökkenti a felesleges e-mail üzenetek mennyiségét.
  • Hangposta-szövegkép - Közvetlenül az Outlookban megjeleníti a hangposta-üzenetek szövegképét.
  • Beszélgetés „visszautasítása" - Ezzel az e-mail „némítógombbal" a felhasználók eltávolíthatják magukat a számukra irreleváns e-mail levelezőlistákról, csökkentve ezzel a postafiókjában landoló nemkívánatos e-mailek és mindenkinek elküldött válaszok mennyiségét.
  • Beszélgetés-nézet - A kapcsolódó e-mail üzeneteket egy beszélgetés-nézetben megjelenítve átláthatóbbá teszi a beérkező üzenetek mappáját.
  • Válaszolási szabályok - Egységes híváskezelési menüket hoz létre az Exchange hangpostájához (pl. az 1-es gomb megnyomása esetén...)
  • Egységes használati élmény - Akár PC-n, mobiltelefonon vagy böngészőn használják az Outlookot, egységes használati élményt nyújt az Outlook Mobile és az Outlook Web Access fejlesztéseivel.


Az Exchange bétája már letölthető, míg az irodai programcsomag többi alkalmazása még alfa állapotban van. "Az Exchange 2010 végleges verziója valamikor 2009 vége felé jelenhet meg, míg az Office 2010 kliens-oldali alkalmazásai, a SharePoint 2010, az Office Web Applications, a Visio 2010 és a Projekt 2010 csak a jövő év első felében érkezhet" - ismerte el korábban Julia White, az Exchange termék-menedzsere. Ennek megfelelően az utóbbiak bétájára még várni kell, melyek csak az idei év harmadik negyedévében lesznek elérhetőek a nagyközönség számára. A Microsoft ugyanakkor elismerte: míg az Exchange csak 64 bites rendszerekre készült el, addig a kliens oldali alkalmazások futni fognak a 32 és a 64 bites rendszereken is.

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.