Hirdetés
. Hirdetés

Soha nem frissített ennyit a Microsoft

|

Az összes terméktámogatással rendelkező Windows és Office érintett, sőt még az Office Web Apps is.

Hirdetés

A Microsoft előzetes biztonsági közleménye alapján a redmondi szoftvercég az októberi patch-keddjén összesen 16 biztonsági frissítést ad ki termékeihez, amelyek 49 sérülékenységet igyekszenek orvosolni. Többségében a Windows operációs rendszerekben. Ez abszolút rekordnak számít, mivel 2003 óta - mikor a szoftvercég átállt a havi gyakoriságú biztonsági frissítésekre - az eddigi legsűrűbb hónap a tavalyi év októbere volt, mikor 13 foltozással 34 rést foltoztak be.

 

 



Ha a javítások besorolását nézzük, akkor azonban már kevésbé emelkedik ki az e havi patch-kedd a társai közül. A 16 frissítés közül ugyanis csak négy kapott kritikus besorolást, míg a foltozások többsége fontos (10 darab) és közepesen súlyos besorolású (2 darab) sérülékenységekre érkezik. Kiemelendő még, hogy a rések többsége (10 darab) távoli kódfuttatásra alkalmas, amelyek kihasználásával a támadók átvehetik a felhasználó gépe felett az uralmat, annak tudta és beleegyezése nélkül. Az októberi előzetes közlemény a következőképpen épül fel:

- Közlemény 1: Kritikus (Távoli kódfuttatás) Windows, IE
- Közlemény 2: Kritikus (Távoli kódfuttatás) Windows
- Közlemény 3: Kritikus (Távoli kódfuttatás) Windows
- Közlemény 4: Kritikus (Távoli kódfuttatás) Windows
- Közlemény 5: Fontos (Információszivárgás) SharePoint, Office Web Apps
- Közlemény 6: Fontos (Jogosultság kezelés) Windows
- Közlemény 7: Fontos (Jogosultság kezelés) Windows
- Közlemény 8: Fontos (Távoli kódfuttatás) Office
- Közlemény 9: Fontos (Távoli kódfuttatás) Office
- Közlemény 10: Fontos (Távoli kódfuttatás) Windows
- Közlemény 11: Fontos (Távoli kódfuttatás) Windows
- Közlemény 12: Fontos (Távoli kódfuttatás) Windows
- Közlemény 13: Fontos (Jogosultság kezelés) Windows
- Közlemény 14: Fontos (Szolgáltatás megtagadás) Windows
- Közlemény 15: Közepesen súlyos (Távoli kódfuttatás) Windows
- Közlemény 16: Közepesen súlyos (Befolyásolás) Windows Server

A rekordszámú javítás miatt talán nem meglepő, hogy az összes terméktámogatással rendelkező Windows operációs rendszer megkapja majd a maga foltját. Azaz az XP, a Vista, a Windows 7, valamint a Windows Server 2003, 2008 és 2008 R2 felhasználóknak is érdemes lesz majd figyelniük a soron következő kedden körülbelül este érkező frissítésekre. A fenti megállapítás igaz a Microsoft irodai programcsomagjára is: az Office XP, Office 2003, Office 2007, Office 2010 mellett a 2004-es és a 2008-es Mac szoftvercsomagok sem maradnak ki a frissítésből, sőt az Office Web Apps esetén is javítani kell egy sérülékenységet (utóbbit csak akkor, ha valaki saját szerveren üzemelteti a böngészőben futtatható alkalmazásokat).

 

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.