Hirdetés
. Hirdetés

Sokat hibáznak az iPhone-osok

|

Az iPhone-használók gyakrabban hibáznak SMS-írás közben, mint a többi mobilos. Videó az iPhone villámkezű SMS-gyárosáról.

Hirdetés

Egy nemrégiben készített tanulmány szerint az iPhone tulajdonosok sokkal többször vétenek hibát SMS-ezés közben, mint azok, akik hagyományos billentyűzettel ellátott mobiltelefont használnak. A Chicago központú, User Centric nevű társaság azt vizsgálta, hogy az iPhone-használók, vagy a teljes, illetve numerikus klaviatúrát használó mobilosok gépelnek-e több hibával. A kísérlet ugyan meglehetősen kis mintát (azaz kevés résztvevőt) használt a felméréshez, mégis érdekes eredménnyel szolgált.

A szakemberek azt állapították meg, hogy noha az iPhone-nal körülbelül ugyanannyi időbe kerül egy szöveges üzenet begépelése, mégis láthatóan, mérhetően többet hibáznak közben, mint a kísérlet többi résztvevői. Az Apple telefonjával üzenetenként 5,6 hibát "követtek el", a teljes (QWERTY) billentyűzeten pötyögők ezzel szemben csak 2,1-szer, a numerikus (vagyis a legtöbb mobilon található) gombsoron pedig átlagosan 2,4-szer ütöttek mellé.

Az iPhone egyetlen egy gombbal rendelkezik, vagyis az üzeneteket, illetve bármilyen szöveget a képernyőn megjelenő, virtuális billentyűzeten lehet csak betáplálni.

Érdekes konklúziója a felmérésnek, hogy az iPhone-tulajdonosok az idő haladtával sem ügyesednek, ha SMS-írásról van szó. A kísérlet végzői felkérték ugyanis a másik csoportban szereplőket, hogy próbálkozzanak meg az iPhone-nal. Ezek az újoncok ugyanolyan arányban vétettek hibát gépelés közben, mint azok, akik már több mint egy hónapja nyúzták iPhone-jukat.

? Ilyen gyorsan is lehet csinálni - a cikk folytatása ť

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.