Hirdetés
. Hirdetés

Sony Ericsson M600i - a kis testvér

|

Noha hamarabb jelent meg, szerkesztőségünkbe a nagyobb és fejlettebb P990i után érkezett, ezért az összehasonlítás elkerülhetetlen volt.

Hirdetés

A Sony Ericsson M600i készüléke méltó ellenfele a Blackberry készülékeknek, hazai sikeréhez az is hozzájárulhatna, ha nemcsak a T-Mobile kínálatában lehetne megvásárolni. A telefon azzal a céllal készült, hogy az SMS-t, e-mailt, MMS-t gyakran használók életét megkönnyítsék. A Symbian operációs rendszerű készülék tulajdonképpen a zászlóshajó P990i telefon lebutított testvére; a genetikai hasonlóság a készülék bekapcsolásakor is látható, ugyanaz az üdvözlő képernyő, mint a P990i-nél, ugyanúgy ki kell választani, hogy a telefonos üzemmódot vagy a flight mode-ot választjuk, és ugyanúgy SIM kártya után kiabál a készülék, bármilyen bekapcsolási módot is választanánk. De ne szaladjunk ennyire előre, a készülék kinézetéről is ejtsünk néhány szót.

Ez az első olyan 3G-s készülék, amelyben nincs két videokamera, de még egy sem - a készítők az alapfunkcióra koncentráltak. A lapos telefon elfér egy kisebb ingzsebben is, az érintőképernyőhöz szükséges kis ceruza a bal oldalán rejtőzik. A nagyujj útját keresztezi alatta a Jog Dial névre keresztel tárcsa, amit egyébként a P990i-nél is megtalálunk. Segítségével választhatjuk ki az adott menüpontot, a fogaskereket benyomva léphetünk be a kiválasztott menübe, és az alatta lévő gombbal léphetünk ki belőle. Jobboldalt van egy programozható gomb, alatta pedig a Memory Stick Micro külső memóriakártya-hely található. A próbakészülékhez egy 64 MB-os darab érkezett, de 4 GB-ig bővíthető.

A készülék képernyője érintőképernyő, nem a legnagyobb, de jól olvasható rajta a szöveg. A joystick-os navigációhoz szokott telefonálóknak egy ideig hiányozhat a billentyűzetből ez a lehetőség, de hiánya könnyen megszokható. A joystick-ot helyettesítendő a kiválasztás vagy bezárás gombokat megnyomva tudunk továbblépni, diszkrét rezgés jelzi, hogy ténylegesen ráböktünk a gombra. A billentyűzet első pillantásra a QWERTY keyboard és a telefonos pad érdekes egyvelege, de első használatakor rájövünk, hogy teljes értékű QWERTY billentyűzettel könnyítik meg a sok üzenetet küldők életét. Egy billentyűre esetenként négy karaktert is rátettek: az alsó sorban lévők úgy jeleníthetők meg a képernyőn, hogy a megfelelő irányba nyomjuk a gombot (vagyis jobbra vagy balra, sohasem középre), a felső sorban lévőket pedig az ALT gomb megnyomása után varázsolhatjuk elő. Vaskos férfikéznek ez nem igazán ajánlott. A szövegbevitel - mint az a P990i-nél - a virtuális billentyűzettel is megoldható, de aki kitartó, az kipróbálhatja az írásfelismerő szoftvert.

A telefon fő képernyőjén kiemelt helyet foglal el a Ma menüpont: alatta megjelenik az e-mail postafiók az új levelek számával, a naptár a teendők számával, a beérkezett üzenetek, a legújabb nem fogadott hívások és a feladatok száma. Minden olyan dolog, amire egy elfoglalt üzletembernek szüksége lehet. Itt is visszaköszön az a fordított piramis, amit a P990i-nél már láttunk: bárhol is lennénk, ha erre az ikonra kattintunk, akkor új hívást kezdeményezhetünk, SMS-t, MMS-t, e-amilt írhatunk, kezelhetjük a Bluetooth-t, az internetes kapcsolatokat. Ami az üzeneteket illeti, külön menüpontból is előhívhatók, ott csak a név különbözteti meg az SMS és e-mail üzeneteket, ikonjaik szinte azonosak. Az új e-mail postafiókot az Outlookban megszokott beállításokat megadva lehet létrehozni, a telefon jelez, ha hiányos adatokkal mentettük el a beállításokat. A készülékre a Blacberry e-mail kliense is telepíthető.

Sony Ericsson M600i

Hálózatok: GSM 900/1800/1900, WCDMA 2100
Méret: 105×54×15 mm
Tömeg: 112 g
Akkumulátor: 900 mAh/Li-polimer/3,6 V
Memória: 60 MB belső, Memory Stick Micro-val 4 GB-ig bővíthető
Készenléti idő/beszélgetési idő: 340/7,5 óra GSM, 250/2,5 3G

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.