Hirdetés
. Hirdetés

Sötét felhők gyülekeznek

|

Ellentmondásos hírek az amerikai technológiai piacról: egyesek vészharangot kongatnak, más elemzők szerint semmi vész.

Hirdetés

A Comscore internetes piackutató vállalat legfrissebb jelentése szerint januárban 7 százalékkal kevesebben kattintottak hirdetésekre a Google keresőoldalain. Részben a Comscore adatai alapján a UBS alkuszcég csökkentette a Google bevételeire vonatkozó előrejelzéseit, és arra hívta fel a figyelmet, hogy ha a keresőóriás nem néz új bevételi források után, akkor a mutatói romlani fognak. Az internetes kereskedelemmel foglalkozó nagy cégek részvény-árfolyamai egyébként kivétel nélkül csökkennek: kedden a baidu.com 3,21 dollárt esett, az amazon.com 1,58 dollárt, az eBay 0.5 dollárt. Más elemzők, így például a Citi Investment Research és a Hitwise, optimisták. Utóbbi egyenesen kétségbe vonja a Comscore adatait, mondván, hogy más elemzések szerint a Google forgalma növekszik.

Tény ugyanakkor, hogy több távközlési cég gondokkal küszködik, a kanadai Nortel tegnap jelentette be, hogy 2100 embert elbocsátanak, és a veszteségek magasabbak lesznek, mint amire számítottak. A Sprint közel 30 milliárd dolláros veszteséget jelentett be a negyedik negyedévben, ami a Nextel akvizíciója körüli problémáknak tulajdonítható. A Dell legutóbbi negyedévre vonatkozó adatai pedig azt mutatják, hogy a számítógép-vásárlások visszaesnek; a Dell-részvények árfolyama csökkent a bejelentés után.


Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.