Hirdetés
. Hirdetés

Sparrow kapitány iPodon folytatja

|

Az Apple tegnapi bemutatóján kiderült, hogy a digitális zenei lejátszók legújabb változatai immár hordozható filmlejátszóként is funkcionálnak.

Hirdetés

A vállalat iPod-családja kisebb-nagyobb fazonigazításon esett át. Az egyre népszerűbb iPod nano már 2, 4 és 8 gigabájtos kapacitással is elérhető; az alumíniumházas eszköz akkumulátora jobban bírja az eddigieknél az igénybevételt, és a kijelző fényereje is jelentősen megnövekedett. Az apró, 79 dolláros iPod shuffle 1 gigabájtos tárhelyet kapott. A klasszikus, "nagy méretű" iPodok is megújultak, és készen állnak a zenei tartalmak és klipek mellett immár a teljes mozifilmek fogadására is.

Az új modellek 60 százalékkal fényesebb és élénkebb színű, 2,5 hüvelykes képernyővel rendelkeznek. A készülékek az iTunes szoftverrel és az online iTunes zenebolttal való integrációt kínálják a felhasználóknak, ahol már filmek is megvásárolhatóak; a 80 gigabájtos modell akár 20.000 dal vagy 100 órányi film tárolására is képes. Először a Walt Disney Pictures, a Pixar, a Touchstone és a Miramax által készített mozik lesznek elérhetőek az iTunes révén. A Disney érdekeltségébe tartozó stúdiók elsősége nem meglepő, hiszen az Apple elnök-vezérigazgatója, Steve Jobs a Disney igazgatótanácsának is tagja. A régebbi sikerfilmek, mint például a Karib-tenger kalózai vagy a Némó nyomában, már 10 dollárért hozzáférhetőek, de a legújabb mozikért sem kell majd 15 dollárnál többet fizetni.

A legfrissebb iPodok 30 és 80 GByte tárkapacitással, valamint fehér vagy fekete színben rendelhetők meg. Használatukhoz iTunes 7.0 szoftver szükséges, valamint Mac számítógép USB 2.0 kapuval és Mac OS X 10.3.9 (vagy újabb) operációs rendszerrel, vagy PC Windows XP SP2 (vagy újabb) rendszerrel.

A 30 Gbyte-os modell egyetlen akkumulátor-feltöltéssel akár 14 órányi zenelejátszást vagy akár 3,5 órányi filmlejátszást biztosít, míg a 80 GByte-os változat megnövelt kapacitású akkumulátorának köszönhetően akár 20 órán át képes zenét, vagy 5,5 órán át filmeket lejátszani. Az új iPod képernyőjének fényereje szabályozható, így a látási viszonyokhoz optimálisan igazítható és segít takarékoskodni az akkumulátorral is.

A készülékek az Apple Click Wheel pörgetőkerekével irányíthatók, és támogatja a Keresés és a Gyors Pörgetés, valamit az Auto-Sync szolgáltatásokat. Az Apple Auto-Sync technológiájának segítségével a digitális zenegyűjtemény, a fényképek, podcast adások, cím- és naptár bejegyzések USB 2.0 kapcsolaton keresztül szinkronizálhatók az asztali Mac vagy Windows számítógéppel.

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.