Hirdetés
. Hirdetés

Stabil évet zárt a GTS-Datanet

|

A cég az anyavállalatánál, a GTS Central Europe-nál végrehajtott stratégiaváltáshoz igazodva a jövőben a nagykereskedelmi és üzleti szolgáltatások értékesítésére helyezi a hangsúlyt.

Hirdetés

A távközlési szolgáltató GTS-Datanet a 2008-as évet a várakozásoknak megfelelő, stabil eredménnyel zárta: az árbevétel meghaladta a 15 milliárd forintot, az EBITDA pedig elérte a 2,2 milliárd forintot - tette közzé hétfőn a GTS-Datanet.

Stratégiaváltás a GTS Central Europe-nál
A GTS-Datanet anyavállalata, a GTS Central Europe 2008 májusában került a Columbia Capital, M/C Venture Partners és Innova Capital vezette, magánbefektetői alapokból álló konzorcium tulajdonába. Az új tulajdonos célja, hogy a Csehországban, Szlovákiában, Lengyelországban, Magyarországon és Romániában jelen lévő GTS csoportot a régió vezető alternatív távközlési szolgáltatójává fejlessze.

A cég az anyavállalatánál, a GTS Central Europe-nál végrehajtott stratégiaváltáshoz igazodva a jövőben a nagykereskedelmi és üzleti szolgáltatások értékesítésére helyezi a hangsúlyt. A GTS-Datanet 2009-ben is jelentős, akár 6 százalékot is elérő árbevétel-növekedéssel számol, amelynek alapját a közép-európai régióban működő GTS leányvállalatok még hatékonyabb együttműködése képezi.

Új generációs hálózat
A GTS-Datanet jogelődje 1993-ban üzleti távközlési szolgáltatóként indult Magyarországon, és ezt a hagyományt a cég a mai napig őrzi: 2008-ban az árbevétel 87 százaléka származott üzleti, és 13 százaléka lakossági szolgáltatásokból. Az elmúlt években a nagykereskedelmi üzletág kiugró, évi 20 százalék körüli növekedést produkált, aminek eredményeképp tavaly már az árbevétel közel fele nagykereskedelmi szolgáltatások értékesítéséből származott.

A cég kiskereskedelmi üzleti portfoliójából a legnépszerűbbek a közepes- és nagyvállalatok számára kínált adathálózati szolgáltatások. 2008-ban a GTS-Datanet üzleti bevételeinek 45 százaléka 250 főnél több alkalmazottat foglalkoztató nagyvállalatoktól, 28 százaléka közepes-, 15 százaléka kisvállalkozásoktól, a fennmaradó 12 százalék pedig 10 főnél kisebb mikrovállalkozásoktól származott.

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.