Hirdetés
. Hirdetés

Stabilan növeli részesedését a Windows 7

|

Öt hónap alatt 10 százalék feletti részesedést szerzett a Windows 7 az operációs rendszerek piacán.

Hirdetés

Mintegy 160 millió internetre csatlakoztatott gép által szolgáltatott adathalmazból dolgozó Net Applications legújabb statisztikai számítása szerint a Microsoft legújabb operációs rendszere, a Windows 7 elterjedtsége (vagyis piaci részesedése) márciusban elérte, sőt, meghaladta a 10 százalékot. Az októberi megjelenés óta 90 millió példányban értékesített szoftver népszerűsége töretlen, részesedése hónapról-hónapra stabilan, egyenletes ütemben nő, aminek következtében már novemberben megelőzte a MAC OS X 10.5-öt és jelenleg az XP-Vista páros mögött a harmadik helyet foglalja el a listán.

 

windows_7_netapp_10percent_share_01.jpg
 

 


A részesedési adatok alapján 16,01 százalékon, tehát második helyen álló Windows Vistát már az év közepén utolérheti a "Hetes", ugyanakkor a 64,46 százalékon álló Windows XP-vel szemben nem lesz könnyű dolga. A 2002-ben debütáló, az operációs rendszerek között is aggastyánnak számító OS népszerűsége továbbra is töretlen, ráadásul az elemzők szerint ebben még az év vége felé lehet változásra számítani.

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.