Hirdetés
. Hirdetés

Sun szerver lett az év szuperszámítógépe

|

Az olvasók szavazatai alapján a Sun Microsystems Sun Fire szerverei nyerték el a Supercomputing Online magazin "Az év szuperszámítógépes terméke" díját.

Hirdetés

A Sun Microsystems, bejelentette, hogy az x64-es (x86-os, 64 bites) és SPARC processzorokra épülő Sun Fire szervercsaládja nyerte el "Az év szuperszámítógépes terméke" díjat, a Supercomputing Online internetes magazin olvasói felmérése alapján évente odaítélt szakmai elismerést.

Az ezernél is több válaszadó közel 25 százaléka a Sun Fire szerverekre voksolt a megjelölt tizenkét nagyteljesítményű számítástechnikai (HPC) termék közül, amelyek között a HP és az IBM is képviseltette magát. A Supercomputing Online a HPC, a hálózati és a kommunikációs szakemberek egyik vezető internetes hírforrása.

A kétmagos AMD Opteron processzorokra épülő Sun Fire X4100 és Sun Fire X4200 szerverek a konkurensek hasonló termékeihez képest másfélszeres teljesítményt nyújtanak, ezzel szemben csak körülbelül harmadannyi energiára és negyedakkora helyre van szükségük. A teljesítmény, szolgáltatásválaszték és használati érték szempontjait együttvéve a Sun minden más szervergyártót megelőz a piacon. Az UltraSPARC processzorral működő Sun Fire szerverek kiemelkedő horizontális méretezhetőséget biztosítanak a fürtökben és gridekben. Az egy rackbe szerelhető kiszolgálóteljesítmény pedig a versenytársakéhoz képes akár ötszörös is lehet harmadannyi energiafogyasztás mellett.

A Sun Fire szerverek emellett a legmodernebb HPC-szolgáltatásokat kínálják a felhasználóknak, akik így a szerverek rendszerfelügyeleti képességeire és megnövelt teljesítményére támaszkodva rugalmasan méretezhetik a HPC-projektekhez szükséges kapacitást.

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.