Hirdetés
. Hirdetés

Synology USB Station 2 teszt

|

A legkisebb Synology NAS külső meghajtókkal működik és mindössze öt Wattot fogyaszt.

Hirdetés

Alaposan leegyszerűsíti a NAS fogalmát a Synology USB Station 2, lévén olyan hálózati tárolóeszköz, amely nem tartalmaz semmilyen merevlemezt illetve meghajtót. A szükséges tárolókapacitást a két USB csatlakozó és külső meghajtók révén biztosíthatjuk, akár 2 TB-os merevlemezeket is használhatunk. A készülék csupán 5 Wattot fogyaszt és önállóan képes internetre (PPPOE) és dinamikus névkiszolgálóra csatlakozni, így kihelyezett ipari célrendszerekben is használható.


Nagyon igényes, böngészőben futó grafikus kezelőfelülettel dicsekedhet a rendszer, ami nagyon jól magyarított és könnyen kezelhető, kezdőknek sem okoz problémát. Létrehozhatók felhasználók, jogosultságok és a rendszerhez egy full extrás Bittorrent kliens is tartozik, mely képességeiben egyenértékű egy PC-s szoftverrel. Sajnos a Synology hagyományosan megszokott szolgáltatásai közül az USB Station 2 nem kínálja a fejlettebbeket (kamerás megfigyelőrendszer, PhotoStation, Web Station, rSync) és csomagok telepítését sem teszi lehetővé. Az NFS kivételével minden formátumú külső meghajtóra képes dolgozni, de a kezelőfelületen nem hozhatunk létre egy meghajtón belül több partíciót, viszont ha már vannak, akkor külön megosztásként kezelhetjük azokat.

 

 


Érdekes bővítési lehetőség az AudioStation funkció használata, opcionális távirányítóval és USB hangfal készlettel zenei lejátszóvá alakíthatjuk a készüléket, mely AAC, M4A, MP3, Ogg Vorbis, WMA, M3U, WPL, SHOUTcast, Radioio kompatibilis, közvetlenül a csatlakoztatott iPod-ról is képes lejátszásra.


Az erős processzor és a gigabites Ethernet ellenére az USB némileg visszafogja a teljesítményt, legfeljebb 23/27 MB/s átviteli sebességre számíthatunk írás/olvasás esetén. A nagyobb Synology NAS-okhoz képest barátságos áron hozzáférhető az USB Station 2, hozza magával a nagyon jól kezelhető felületet.


Valahogy úgy hasonlíthatnánk az USB Station 2-t a fejlettebb, elsősorban vállalati használatra tervezett NAS-okhoz, mint egy személyi, csinos nyomtatót a folyosón terpeszkedő nagy multifunkciós lézerprinterhez. Kiegészítő állománymegosztásra Macintosh, Linux és Windows környezetben is megfelelő. Otthoni letöltő állomásként is kézenfekvő használata, ha amúgy is rendelkezünk legalább egy elfekvő USB merevlemezzel és nem akarunk mondjuk weboldalt is futtatni rajta.

 

 

 

 


Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.