Hirdetés
. Hirdetés

Szabadalmak a Google bevásárló kosarában

|

Ezer szabadalmat vásárolt a Google az IBM-től. A szabadalmak egyre értékesebbekké válnak.

Hirdetés

Android
Android

Az amerikai szabadalomügyi hivatal nyilvántartása szerint a Google ezer új szabadalmat vásárolt az IBM-től. A vásárlás tényét Jim Prosser, a Google szóvivője is megerősítette, ám azt nem árulta el, hogy mennyit fizettek értük. A Google idén júliusban is vásárolt több mint ezer szabadalmat az IBM-től, ismeretlen összegért.

A szabadalmak az információ-technológia igen széles területét érintik: található közöttük asztali számítógéppel és szerverekkel kapcsolatos, számítógépes biztonsági területet érintő, párhuzamos adatbázis rendszerekkel, felhasználók azonosításával, hitelkártya teszteléssel foglalkozó szabadalom is.

Amint az ismeretes, a Google a nyáron vásárolta meg a Motorola Mobility-t 12,5 milliárd dollárért, ezzel több mint 24.500 szabadalom birtokosa lett. Ez a felvásárlás azért is fontos a Google-nak, mert a Nortel birtokolta szabadalmak iránti licitet elveszítette a többek között Microsoft és Apple alkotta konzorciummal szemben.

A szabadalmakkal felvértezve a Google Android operációs rendszerét igyekszik védeni. A rivális mobil operációs rendszerekkel a Google nem keveredett közvetlenül mindeddig semmilyen peres eljárásba, az Android háborút más cégek vívják. Az Apple-lel harcban álló, Androidot használó HTC-nek több szabadalmat is átengedett, hogy viszontperelhesse az almás céget. Ugyancsak harcol az Apple ellen a másik nagy androidos felhasználó, a Samsung is. A perek fényében a szabadalmakat birtokló cégek egyre értékesebbé vállnak, így nagy az érdeklődés a valaha jobb napokat látott Kodak és az Interdigital szabadalmai iránt is.

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.