Hirdetés
. Hirdetés

Szabályoznák a szélessávú hozzáférést

|

A távközlési monopóliumok feldarabolása mellett az EU-biztos a szélessávú internethozzáférés helyzetét is javítaná.

Hirdetés

Mint korábban beszámoltunk róla, az információs társadalomért felelős EU-biztos szerint a távközlési szektorban a piaci verseny élénkítésére van szükség, ennek legjobb módja pedig a telekom-mammutcégek feldarabolása üzletágak szerint. Viviane Reding a szélessávú internet-hozzáférés bővítésére is tesz majd javaslatokat. Az Európai Bizottság friss felmérése szerint az EU-n belül az elmúlt évben növekedett a digitális szakadék. Bulgáriában például a lakosságnak kevesebb, mint 6 százalékának van szélessávú internet-csatlakozása, míg Dániában ez az arány 40 százalék. Az alacsony penetráció oka egyes országokban a verseny hiánya a korábbi állami távközlési monopóliumokkal szemben.

A felmérés kapcsán Viviane Reding elmondta: "elfogadhatatlan, hogy a legerősebb és a leggyengébb ország közötti szakadék növekszik. Európának azonnal cselekednie kell, hogy rendet tegyen a szélessávú internet terén. Konkrét javaslatokat fogok előterjeszteni november 13-án, a távközlési EU-szabályozás módosítási csomag részeként." Reding szóvivője, Martin Selmayr ugyanakkor hozzátette: az árcsökkentési folyamatban csak legutolsó lehetőségként avatkoznának be az árképzésbe (mint a roaming-díjak esetében).

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.