Hirdetés
. Hirdetés

Szalagról lemezre

|

A régi, kopott szalagok nemcsak a hardvert, hanem a videoszerkesztő szoftvert is képesek kihívások elé állítani.

Hirdetés

Minden olyan hardver dobozán, amelyen találunk legalább kompozit videobemenetet, ott áll, hogy alkalmas VHS-felvételek rögzítésére DVD-készítés céljából. A régi, kopott VHS, VHS-C vagy Video8 szalagok azonban nemcsak a hardvert, hanem a videoszerkesztő szoftvert is képesek kihívások elé állítani. Tippjeinkben néhány tipikus, ám igencsak bosszantó rögzítési hibától fogjuk megszabadítani felvételeinket, lehetővé téve azok későbbi feldolgozását valamilyen általános videovágó, illetve DVD-készítő programban.

Sokminden megoldható ingyenesen, igaz, valamivel több fáradsággal. Tippjeinkhez jól jön a VirtualDub alap- vagy MPEG-2-es változata. Utóbbi nemcsak AVI, hanem MPEG-1 és MPEG-2 állományokat is képes megnyitni munkára. Letölthető a hopp.pcworld.hu/3040 címről, és egy tetszőleges mappába kicsomagolva bárhonnan futtatható.

Tippjeink alapvető felhasználói jártasságot feltételeznek a videovágó alkalmazások kezelésében, és jól jöhet, ha végeztünk már valaha valamilyen konverziót a VirtualDub segítségével.

? A monó hang átka

? Zajszűrés a képen

? A kamera remegésének megszüntetése

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.