Hirdetés
. Hirdetés

Számítógépes játékokból lopnak a katonai fejlesztők

|

Napjaink legfejlettebb szimulációs katonai környezetei nagy mennyiségű mesterséges intelligenciát, valamint virtuális- és kiterjesztetvalóság-eszközt tartalmaznak. Sok megoldás a videojáték-iparból származik.

Hirdetés

Az Egyesült Államok Védelmi Minisztériuma intentenzíven keresi a lehetőségét, hogy új technológiákkal felhasználásával javítsa a katonák készültségét a közeljövő harci feladataira. A kutatók olyan szintetikus kiképző környezeten dolgoznak, amely a mesterséges intelligenciát, és a kiterjesztett, illetve virtuális valóságot is segítségül hívja a katonák felkészítésére. A szintetikus környezet emellett egy olyan, minden katona számára hozzáférhető adatbázist is magában foglal, amely leírja a változó terepviszonyokat és fenyegetettségi szinteket.

Hirdetés

A szintetikus kiképzés előnyei főleg a nagyvárosi harcok esetén érvényesülnek legjobban. A sűrűn összekapcsolt környezet nehezebben átlátható, és a váratlanul felbukkanó fenyegetések (például drónok), valamint a nem kinetikus hatások (kibertámadások stb.) még inkább megnehezítik a katonák dolgát. A szintetikus környezetekben ezek a hatások is jól szimulálhatók.

A számígógépes játékipar már évek óta tökéletesíti az ilyen jellegű virtuális hadviselési technikákat, és a legnagyobb játékfejlesztő cégek jelentős mennyiségű mesterséges intelligenciát pakolnak szoftvereikbe, amelyek fejlettségben jócskán megelőzik a legtöbb katonai alkalmazást. Senki se lepődjön meg tehát, ha a közeljövő szintetikus kiképző környezetei nem kis mértében ezekre a sikeres játékokra épülnek.

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.