Hirdetés
. Hirdetés

Szárnyal a SUSE Linux

|

A Novell Linux üzletágának forgalma közel két és félszeresére nőtt a Microsofttal kötött tavalyi megállapodása óta.

Hirdetés

A Novell és a Microsoft tavaly novemberi megegyezése nagy vihart kavart, de úgy tűnik, üzleti szempontból telitalálat a Novell számára. Justin Steinman, a vállalat marketingigazgatója elmondta: a pénzügyi év első három negyedévében a Novell Linux üzletágának eladásai 243 százalékkal növekedtek. A jelek szerint a növekedés üteme nem lanyhul: az október 31-én véget érő pénzügyi év lezárása után is ilyen mértékű nővülésre számítanak.

A tavalyi megegyezés értelmében a Microsoft támogatja a SUSE Linuxot olyan rendszerek esetében, amelyeken Windows fut, ezzel megkönnyítve azok munkáját, akik mindkét operációs rendszert szeretnék használni. A Microsoft értékesítési támogatást is nyújt a SUSE Linuxhoz, és közös fejlesztéseket hajtanak végre a Novellel.

Steinman elmondta: a Novell több mint 100 millió dollárt számlázott ki az elmúlt időszakban a Microsoft-megállapodás révén, de vannak közvetett hatások is. A Linux-piacon nagy a verseny, így amikor a Novell-üzletkötők olyan leendő ügyféllel tárgyalnak, akik Windowst használnak, jó érv olyan Linux-disztribúciót ajánlani (a SUSE-t), amely együttműködik a Windows-al.

Ami a Microsoftot illeti, náluk nem annyira egyértelmű a nyereség. Peter Rodrigues, a vállalat szellemi tulajdonért és licencekért felelős igazgatója elmondta: még nem lehet egyértelműen kijelenteni, hogy a megállapodás több bevételt generált a Microsoftnak, ám általában sikernek lehet nevezni a partnerkapcsolatokat tekintve.

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.