Hirdetés
. Hirdetés

Százak álltak sorba az új iPhone-ért Japánban

|

Az iPhone 4-et szerdán reggel kezdték el árusítani a szigetországban. A japán vásárlók, az elsők között juthattak hozzá az Apple új okostelefonjához. Közben kiderült, az iPhone 4 sem mentes a gyártási hibáktól.

Hirdetés

Több száz ember állt sorba a Tokióban, a japán Softbank Mobile áruháza, a Tokyo Store és az Apple Ginza outlete előtt, hogy az elsők között vásárolhassák meg a gyártó új okostelefonját, az iPhone 4-et. Köztük olyanok is, akik már előző éjjel letáboroztak az üzletek előtt - írta angol nyelvű weboldalán a Nikkei Keizai Shinbun. Az iPhone 4-et helyi idő szerint reggel nyolckor kezdték árusítani.

A készüléket az Egyesült Államokban, Franciaországban, Németországban, az Egyesült Királyságban és Japánban kezdték forgalmazni; szeptember végéig összesen 88 országban kerülhet fel a boltok polcaira.

Az iPhone 4 két éves adathozzáféréssel rendelkező16 GB-s modelljeiért 199, a 32 GB-s készülékekért 299 dollárt kér a gyártó.

Amerikában is tömegek várták a készüléket

Az Apple új készüléke már azelőtt hatalmas piaci sikernek számított, mielőtt forgalmazni kezdték volna a készülékeket. Igaz, az örömbe némi üröm is vegyült: az Apple és az AT&T június 15-től vette fel a telefonnal kapcsolatos előrendeléseket, ám a hatalmas érdeklődés miatt, online rendelési rendszerük többször is összeomlott.

Az AT&T már június 16-án felfüggesztette a rendelések felvételét, az Apple pedig kénytelen volt hivatalosan is elnézést kérni a felhasználóktól. Ahogy fogalmaztak: az iPhone 4 iránti érdeklődés ?a vártnál jóval nagyobbnak bizonyult"; a két cégnél összesen több mint 600 ezer telefont rendeltek meg.

A forgalmazás kezdőnapján nem csak Japánban, de az Egyesült Államokban is tumultuózus jelenetek alakultak ki: a bostoni Apple store előtt tömegek ácsorogtak a nyitásra várva.

Sárgás elszíneződés az új iPhone kijelzőjén

Egyébként a jelek szerint az Apple legújabb csúcskészüléke sem mentes a bosszantó gyártási hibáktól: az első iPhone 4 tulajdonosok közül többen is arra panaszkodnak, hogy sárgás elszíneződések csúfítják a telefon sokat nagy felbontású kijelzőjét - olvasható a TUAW-on és a Gizmodo-n; utóbbin a hiba meglétét alátámasztó képeket is közzétettek.


Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.