Hirdetés
. Hirdetés

Százmilliós Steve Jobs-graffiti Calaisban

|

Napjaink legnagyobb street-art művésze, Banksy Steve Jobsot graffitizte fel egy francia menekülttábor falára.

Hirdetés

Banksy egy legendás angol graffiti-művész álneve, akinek a valódi személyazonosságát senki sem ismeri. Titokban alkot, társadalomkritikus műveit lopva helyezi el a világ legkülönbözőbb részein, és a webhelyén ad hírt róluk. Az alkotások értéke ma már több százezer fontra rúg, a gyűjtők nagy árveréseken őrült csatákat vívnak az omladozó falakról lefejtett graffitikért.

 

Banksy mindig fontos társadalmi és politikai kérdésekre hívja fel a figyelmet műveiben. Nincs ez másként a legújabb graffitinál sem, amely a menekültválságra reflektál. A Dzsungel néven elhíresült Calais-i menekülttábor falán megjelent rajz az Apple-alapító Steve Jobsot ábrázolja, vállán egy zsákkal, kezében egy eredeti Macintosh-sal. Webhelyén Banksy még odaírta a graffiti fotójához, hogy "egy szíriai bevándorló fia."

És ez igaz is: Steve Jobs édesapja, Abdul Fattah Jandali szíriai muzulmán volt, aki az ötvenes években vándorolt be az Egyesült Államokba, és az egyetemen ismerkedett össze  Steve Jobs későbbi anyjával, Joanne Schieblével. A fiuk nélkül ma másképp nézne ki a világ...

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.