Hirdetés
. Hirdetés

Szélessávú mobilinternet 10-ből 9 embernek

|

A megabit/másodperces letöltési sebességek már nemcsak a vezetékes, hanem a mobilhálózaton is mindennapjaink részévé válnak. A Vodafone hálózatmodernizációja mérföldkőhöz érkezett.

Hirdetés

Egyéves hálózatmodernizáció eredményképpen a Vodafone szélessávú mobilinternet-szolgáltatása az ország lakosságának mintegy 90 százalékát éri el. Több mint 2400 településen 21 megabit/másodperc, a fővárosban, valamint további 100 településen 42 megabit/másodperc az elméleti letöltési sebesség. A megnövelt mobilszélessávot március 29-étől használhatják az ügyfelek, a Vodafone március 28-án ugyanis megkapta a szolgáltatáshoz szükséges, az UMTS900-as frekvencián elnyert 2 megahertznyi frekvenicablokk használati engedélyét a Nemzeti Média és Hírközlési Hatóságtól. A fejlesztések befejezését ez év nyarára tervezték, ám a feszített munka eredményeképpen már március végén üzembe helyezték az utolsó modernizált bázisállomást – mutatott rá Beck György,a Vodafone Magyarország elnöke.

Diego Massidda, a Vodafone Magyarország vezérigazgatója kiemelte, hogy a hálózatmodernizáció során nemcsak a sebesség növelésére, hanem a környezetbarát működésre is kiemelt figyelmet fordítottak. Jelenlegi hálózatuk energiafogyasztása mintegy 50 százalékkal kisebb a korábbinál.

A hálózatmodernizáció során a Vodafone – stratégiai technológiai partnerével, a Huawei-jel – több mint 2600 bázisállomást modernizált, közel 950 bázisállomáson DC-HSPA+-t (42 megabit/másodperc) kapcsolt be, és 2700 mikrohullámú összeköttetést cserélt le. A korszerű berendezések lényegesen kisebb méretűek és sokkal nagyobb tudásúak elődeiknél. A rádiós eszközcserékkel párhuzamosan épült fel az újgenerációs felhordó-, és aggregációs hálózat. A modernizációs munkák részeként lecserélt több mint 2700, IP alapon működő mikrohullámú berendezés biztosítja az összeköttetést a multi-technológiás bázisállomások (GSM, HSPA+, LTE-képes) és az optikai gerinchálózati pontok között. A Vodafone új, teljes mértékben IP-s hálózata a szintén ebben az évben elkészült nagykapacitású transport-hálózaton keresztül szélessávon kapcsolódik az internet, valamint a kapcsolóközpontokon keresztül a külső telefonhálózatok felé.

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.