Hirdetés
. Hirdetés

Szeletet akar végre a mobiltortából az Intel

|

Az Intel szerdán jelentette be, hogy létrehozza Mobil és Hírközlési Csoportját (MCG), melynek fókuszában a telefonok, tabletek és más mobileszközök állnak majd.

Hirdetés

Az MCG-ben tulajdonképpen a WLAN, a netbook, a tablet és a telefon fejlesztésekkel kapcsolatos részlegeket vonják össze. Ennek a stratégiai lépésnek köszönhetően az Intel gyorsabb és hatékonyabb termékfejlesztést remél. Az új üzletág élére Mike Bellt és Hermann Eult nevezik majd ki.

A cég most bejelentett átszervezése már a sokadik annak érdekében, hogy az Intel a mobilpiac jelentős szereplőjévé váljon. Ez persze nem olyan könnyű feladat. Márciusban például Anand Chandrasekher, az Intel Ultra Mobility Group részlegének vezetője amiatt távozott a cégtől, mert a felügyelete alatt készült ultramobil chipek nem tudtak jelentős részt kihasítani a mobiltortából.

Fény az alagút végén

Az Intel új, Atom névre hallgató, x86-os alapokon nyugvó processzorok létrehozásával kezdett próbálkozni. Sajnos eddig - a mobil szegmenset illetően -  ez sem nagyon jött be nekik. A jövő azonban biztató lehet: a cég elvileg felgyorsítja majd az Atom fejlesztését, emellett a tervek szerint 2013-ban mutatja majd be a szupergyors és szupergazdaságos fogyasztási paraméterekkel rendelkező Silvermont processzort.

A vásárlók örömére - és a cégek bánatára - a versenyhelyzet természetesen nem szűnik meg. Nem árulunk el nagy titkot azzal, ha elmondjuk, hogy  várhatóan minden olyan vállalat, amely techonlógiai fejlesztésekkel operál, a jövőben is egyre újabb, egyre okosabb, és egyre hasznosabb termékeket dob majd a piacra.

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.