Villámgyors az új androidos Firefox

|

A Mozilla teljesen átdolgozta mobil böngészőjét, hogy méltó vetélytársa legyen a Chrome-nak.

Hirdetés

A jelenlegi Firefox for Android böngésző telis tele van hasznos és erőteljes szolgáltatásokkal, de jóval lassabb a Chrome-nál. A Mozilla az elmúlt néhány hónapot ezért egy vadonatúj mobilos böngésző kifejlesztésével töltötte, amely most a nyilvános bétastádiumba lépett.

Az egyelőre "Fenix" név alatt futó új generációs Firefox for Android a Mozilla szerint kétszer olyan gyors, mint a jelenlegi androidos változat, és alapból véd a nyomkövető szkriptek ellen. A felületét teljesen áttervezték, és van egy sötét módja is.

A szoftver a GeckoViewt használja, amely a Firefox asztali motorjának átdolgozott változata. A Mozilla azt állítja, hogy ennek a megoldásnak köszönhetően gyorsabban tud biztonságosabb, barátságos és gyorsabb működésű böngészőket fejleszteni.

A Mozilla reményei szerint még az ősszel le tudja cserélni az újra a jelenlegi Firefox változatot. A kifutó böngésző júliustól üzemeltetési (maintenance) módba lép, új szolgáltatásokat már nem kap, és a Firefox Focus fejlesztését is felfüggesztik.

 

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.