Hirdetés
. Hirdetés

Személycserék a Motorolánál

|

A vállalat vezérigazgatója január 1-jén távozik, hétfőn pedig a műszaki igazgató hagyta ott a céget.

Hirdetés

Az utóbbi időben problémákkal küzdő mobiltelefon-gyártó vezérigazgatója, Ed Zander év végén adja át a helyét Greg Brownnak, a Motorola jelenlegi ügyvezető igazgatójának. Zander a májusi közgyűlésig a vállalat elnöki tisztségét látja el. A 60 éves vezető 2004 januárjától a Motorola vezérigazgatója, korábban a Silver Lake Partners befektetési alapnál és a Sun Microsystemsnél dolgozott. Az elmúlt három évben a Motorola a Razr készülékek sikere ellenére sem volt képes kielégítő eredményeket produkálni - az elemzők a Zander-éra kudarcát abban látják, hogy egyetlen népszerű termékből nem lehet hosszabb ideig megélni, ha mellette nem jelennek meg folyamatosan az újabb ötletek.

A Gartner múlt heti jelentésében arról olvashattunk, hogy a Motorola piaci részesedése a harmadik negyedév végére 13 százalékra csökkent, szemben az előző év megfelelő időszakának 21 százalékával - ez egyben azt is jelenti, hogy második helyét átadta a dél-koreai Samsung Electronicsnak. A vállalat bevételei ennek megfelelően 10,6-ról 8,8 milliárd dollárra csökkentek, a nyereség pedig 968 millióról 60 millió dollárra zsugorodott.

zanderbike.jpg
Ed Zander januárban biciklivel érkezett a Las Vegas-i CES-en tartott előadására

A hét elején újabb Motorola-vezető távozását is bejelentették: Padmasree Warrior műszaki igazgató, alelnök is elköszönt a vállalattól, amelynek weblapján már töröltek is néhány vele kapcsolatos anyagot. A CTO a Motorola 4,1 milliárd dolláros kutatás-fejlesztési tevékenységét irányította, 26 ezer alkalmazottal együtt. A cég szóvivője nem szolgált információval a műszaki igazgató távozásának okairól; a közlemény szerint a döntés több hónapos folyamat eredménye, amelynek során a CTO munkakörének újratervezése is napirendre került, és a vállalat szoftverrészlegének működését is igyekeztek optimalizálni.

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.