Hirdetés
. Hirdetés

Személyi asszisztens a mobilban

|

Arc és névmemóriánkat is segíti a most kifejlesztett szoftver.

Hirdetés

Az IBM izraeli kutatólaboratóriumában, Haifában olyan szoftver technológiát dolgoztak ki, amely mobiltelefonra rögzített, töredékes adatok alapján segít nevek, arcok, párbeszédek és az ezekhez kapcsolódó információ előhívásában.

Bár mobiltelefonunkon sok adatot tárolunk, fotókat, videókat és hangfelvételeket készítünk vele, az adat-darabkákat nem társítjuk, ezért a későbbiekben nem vesszük kellőképp hasznukat.

A szoftver asszociációs technikát alkalmazva képes az adatrögzítés kontextusának megértésére és a különféle adatok összekapcsolására majd előhívására. Yaakov Navon a haifai IBM labor vezető fejlesztője szerint „Olyan ez, mintha a memóriánk rendelkezne egy személyi asszisztenssel”.



Az új szoftver a fejlett mobiltechnológiák egyes funkcióit felhasználva (képfeldolgozás, GPS információk, optikai alakfelismerés, beszédfelismerés stb.) megszűri és összekapcsolja össze az információkat. Például, ha egy konferencián találkozunk valakivel, képet készítünk róla és a névjegykártyájáról is, a szoftver összepárosítja a két információhalmazt az azonos időpont és helyszín alapján. Ha ugyanezzel a személlyel a jövőben találkozót szervezünk, akkor a naptárbejegyzésünk alapján a szoftver figyelmeztet minket, hogy milyen adatok állnak rendelkezésünkre az illetőről.

A technológia olyan helyzetben is segíthet, amikor találkozunk valakivel, de nem emlékszünk arra, honnan ismerjük. Ha beírjuk a nevét a mobiltelefonunkba, a segítségével pillanatok alatt visszakereshetjük hol, mikor találkoztunk vele, és milyen egyéb információk kapcsolódnak ahhoz az eseményhez.

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.