Hirdetés
. Hirdetés

Személyi számítógéppel a rák ellen

|

Kutatóorvosok az IBM által biztosított számítástechnikai kapacitást segítségül hívva indítottak új projektet a rák elleni harc területén.

Hirdetés

A New Jersey-i Orvostudományi Egyetem kutatói és a New Jersey-i Rákkutató Intézet az IBM-mel együttműködve egy olyan projekt elindításán dolgozik, melynek célja a rákkutatás előmozdítása a World Community Grid program keretében elérhetővé tehető számítógépes kapacitás felhasználásával.

Az IBM World Community Grid programja által támogatott Segíts legyőzni a rákot! projekt várhatóan három hónapig tart majd. Ennek során kihasználatlan számítógépes idejének felajánlásával bárki hozzájárulhat a rákkutatás előmozdításához.

A World Community Gridhez csatlakozott személyi számítógépek kihasználatlan kapacitásának felhasználásával a kutatók nagyszámú rákos szövet adatait elemezhetik egyidejűleg. A számítóhálózatba kapcsolat PC-k segítségével egyetlen óra alatt annyi mintát lehet elemezni, ami egy hagyományos számítógép használata mellett hozzávetőlegesen 160 évet venne igénybe.

A kutatók azt remélik, hogy a World Community Grid sebessége és teljesítménye megkönnyítheti olyan elváltozások felfedezését, amelyeknek hagyományos vizsgálatok és elemzések révén nem lehetséges a nyomára jutni.

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.