Hirdetés
. Hirdetés

A Samsung új laptopja 16 órát is bírhat

|

A legújabb Galaxy Book S az első olyan modell, amely az Intel hibrid technológiájú Lakefield processzorára épül.

Hirdetés

A Samsung bejelentette az utóbbi idők egyik legizgalmasabb laptopját. A legújabb Galaxy Book S az Intel új Lakefield hibrid lapkájára épül, amely a Qualcomm Snapdragon 8cx lapkáinak nagy kihívója lehet. A Samsungnak már van egy elképesztően hosszú, 16 órás akkumulátoros üzemidővel rendelkező Galaxy Book S változata, de az amúgy kiváló gép rendelkezik egy gyengével, ami a Snapdragon processzorhoz kötődik: a szoftveremuláció során gyengül a teljesítménye, és alkalmatlan 64-bit X86 utasítások futtatására.

Hirdetés

Az Intel Lakefieldje viszont mindkét korlátozástól mentes, ugyanis a processzor belső módban képes futtatni az X86 utasításkészletet.

Mind a Lakefield, mind pedig a Snapdragon lapkák "nagy/kicsi" architektúrát alkalmaznak, ami annyit jelent, hogy a processzoron belül néhány magot a megterhelő, másokat pedig az egyszerűbb, kevésbé teljesítményigényes feladatok végrehajtására terveztek.

Az új Galaxy Book S-eket azért várja izgatottan a szakmai közönség, mert megmutathatja, milyen produkcióra képes a gyakorlatban az "Intel Core processzor with Intel Hybrid Technology" névvel felcímkézett szilícium-csoda.

A laptop kevesebb, mint egy kilót nyom, és bár negyven grammal még a Snapdragon alapú Galaxy Book S-nél is könnyebb, az akkumulátora ellénére erősebb: 42 Wh-t tud a Snapdragon 39,8 Wh-jával szemben.

A webkamera viszont mindössze 1 megapixeles, ami még akkor is fájdalmasan kevés, ha figyelembe vesszük, hogy ezt a nem igazán szerencsés tervezési döntést még a koronavírus-járvány kitörése előtt hozta meg a Samsung.

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.