Hirdetés
. Hirdetés

Szervertermet nyitott az Enternet

|

A Pólus Center bevásárlóközpont közelében nyitotta meg szervertermét az Enternet. A legújabb eszközökkel felszerelt központba a kis- és középvállalkozásokat várják.

Hirdetés

Az Enternet internetszolgáltató, ezért a szerverhosting szolgáltatás logikus kiterjesztése a meglévő szolgáltatasi portfoliónak - ismertette a szerverterem felavatása alkalmából sajtótájékoztatón Bauer Róbert, az Enternet ügyvezető igazgatója. A szolgáltatás elindulását két éve tervezik, annak bevezetését piackutatás előzte meg. A beruházás közel egymilliárd forintból valósult meg.

proserver16.jpg

A szerverhosting szolgáltatás biztosítására az Enternet egy külön céget hozott létre, az Proserver Kft-t, ennek vezetője, Vashegyi Zoltán ismertette, hogy a frissen megnyílt központban a lehető legújabb berendezések és technológiák működnek. A szerverterem akár négyzetméterenként 2,5 tonna padlóterhelésű berendezéseket is képes fogadni. Az internet kapcsolatot egy 30 Gbps-os a BIX épülete felé kiépített optikai kapcsolat biztosítja, amelyen keresztül egy 10 Gbps BIX valamint 1 Gbps nemzetközi kapcsolat is üzemel. Szünetmentes tápegységek mellett a második védelmi vonalat a dízeles áramfejlesztők jelentik. Számításaik szerint a Proserver termeiben több mint 4000 szerver fér el, ezek hűtését 800kW-os, termenkénti n+1 redundanciával kiépített klímarendszerrel biztosítja.


A központban nemcsak szerverek elhelyezését vállalják, de nyitottak bármilyen igény megoldására: a gép, operációs rendszer és rendszergazda is bérelhető - ez a kis költségvetéssel rendelkező kisebb vállalkozások számára ideális.

A sajtótájékoztatón jelen volt a Microsoft és az Oracle képviselője is. A két céggel és az eseményen nem képviselt VMware magyar partnercégével együttműködési megállapodást írtak alá. A Proserver ügyfelei a Microsoft portfoliójából a vállalatirányítási és ügyfélkapcsolati, üzleti folyamatkezelési, üzleti intelligencia, oktatási (eLearning), email és csoportmunka, asztali (desktop), internetes, biztonsági, infrastruktúra és fejlesztő eszköz megoldásokat érhetik el. Az Oracle E-Business Suite vállalatirányítási rendszere gyors üzleti adatelemzést, magas szintű ellenőrzést és átláthatóságot biztosít, míg Oracle Financing szolgáltatás a beruházás finanszírozásában nyújt segítséget a cégeknek. A WMware virtualizációs megoldásait bocsátja a Proserver ügyfeleinek rendelkezésére.

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.