Hirdetés
. Hirdetés

Szignózható PDF-ek

|

Az Adobe Reader és az EchoSign új fejlesztései lehetővé teszik a dokumentumok elektronikus aláírását és elküldését nyomtatás és faxolás nélkül.

Hirdetés

Az Adobe bejelentette, hogy elérhetővé teszi az elektronikus aláírások használatát az Adobe Reader több százmillió felhasználója számára. Ez a szolgáltatás az asztali számítógépeken, valamint az iOS és az Android rendszerű mobileszközökön egyaránt rugalmasabbá teszi a fontos dokumentumok aláírását, küldését és kezelését. Az Adobe Reader és az Adobe EchoSign elektronikus aláírási szolgáltatás integrációjának köszönhetően a felhasználók valós idejű betekintést nyerhetnek az aláírási folyamatba és nyomon követhetik a szerződések állapotát, így a végfelhasználók meggyőződhetnek arról, hogy aláírt dokumentumaik megérkeztek a címzetthez, illetve könnyen rendszerezhetőek és kezelhetőek.

 



Az azonnal elérhető, asztali számítógépekhez készült Adobe Reader X (10.1.3-as verzió) új EchoSign aláírási szolgáltatásában a felhasználók kiválaszthatják, hogy kézi, gépelt vagy kurzív aláírással kívánnak ellátni egy adott dokumentumot. Szintén mától érhető el az Adobe Reader legújabb mobileszközökre készült verziója, amellyel a felhasználók egyszerűen, a képernyőn, kézzel láthatják el elektronikus aláírással a dokumentumokat, így útközben is intézhetik üzleti ügyeiket. Az okostelefonokon, táblagépeken és asztali számítógépeken elérhető új funkciók többek között a következők:

- Kézi aláírás eszköz: a felhasználók az érintőképernyőn, kézzel láthatják el elektronikus aláírással a dokumentumokat.  
- Küldés aláírásra: az Adobe EchoSign szolgáltatáshoz csatlakozva kérhetik a felhasználók a felektől a dokumentumok elektronikus aláírását, így a feladók online nyomon követhetik és felügyelhetik a dokumentumok állapotát. A rendszer emellett a felhőben archiválja az aláírt szerződéseket, így a felhasználók bárhol és bármikor megtekinthetik a dokumentumokat egy webböngésző segítségével.

A mobil eszközökre készült Adobe Reader új funkcióinak köszönhetően a PDF-dokumentumok közvetlenül az iOS vagy Android rendszerű eszközökön módosíthatók. Az új funkciók többek között a következők:

- Megjelölés: A húzással használható Kiemelés, Áthúzás és Aláhúzás eszközök segítségével bármilyen szöveg egyszerűen kijelölhető.
- Megjegyzés: A felhasználók a PDF-dokumentumokban bárhol elhelyezhetnek öntapadós jegyzeteket. Ehhez mindössze ki kell választani a Jegyzet eszközt, koppintani, majd beírni a megjegyzést.
- Kitölthető űrlap: A felhasználók kitölthetik, menthetik, majd továbbíthatják a címzettnek az egyszerű űrlapokat.

Ezek az új képességek kiegészítik az Adobe Reader mobileszközökre készült verziójában már elérhető számos funkciót, amelyek többek között a PDF-portfóliók, a jelszóval védett PDF-dokumentumok és az Adobe LiveCycle tartalomvédelemmel ellátott PDF-fájlok megtekintése, valamint a PDF-fájlok megnyitása és megtekintése e-mailből, a weben vagy bármilyen olyan alkalmazásból, amely támogatja a „Megnyitás a következőben” funkciót. Az intuitív felhasználói felület révén bármilyen készülékről hatékonyan tekinthetők meg a PDF-dokumentumok.

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.