Hirdetés
. Hirdetés

Szigorúan ellenőrzött akkumulátorok

|

A Texas Instruments technológiájával 99 százalékos pontossággal becsülhető meg egy akkumulátor működési ideje.

Hirdetés

A Texas Instruments eredetileg laptopokhoz dolgozta ki az akkumulátor üzemidejét felbecsülő technológiáját. A vállalat szerint ez többmillió laptopban működik, de a hordozható készülékeket gyártó cégek felkérésére a kisebb eszközökre is kidolgozták a technológiát. Tulajdonképpen egy integrált áramkörről van szó, amit rendszerszinten építenek be, és impedanciakövető technológia segítségével becsüli fel a fennmaradó üzemanyagot.

Az integrált áramkört tehát a telefonban működő chipre kell építeni, ezután pedig a kivehető és a beépített akkumulátor élettartamát egyaránt méri. A TI szerint ez a integrált áramkör 99 százalékos pontossággal becsüli meg a fennmaradó működési időt, és olyan adatokat is figyelembe vesz, mint az akkumulátor élettartama.

Az integrált áramkör az akkumulátor feszültsége és a cella impedanciája között viszonyítva elemzi a töltés állapotát, vagyis segítségével az elem lemerülési görbéjét lehet pontosabban előrejelezni. A bp27500 nevet viselő áramkör méri az akkumulátor merülési rátáját, a hőmérsékletet, az akku életkorát, és ezeket a tényezőket is figyelembe veszi az dőtartam megbecsülésekor, amire a szakértők egy százalékos tévedési arányt írtak elő. Az integrált áramköröket 1000 darabos csomagolásban 1,35 dollárért lehet megvásárolni.


Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.