Hirdetés
. Hirdetés

Színek titkait kutataja a Sharp

|

Mit üzennek a színek, érdekesebb egy színesben nyomtatott levél? A Sharp kutatói a színek mögé tekintenek.

Hirdetés

A születésünktől fogva életünk minden pillanatát színek, formák és események hatják át, a kulturális gyökereinknek megfelelő szokások kapcsolódnak hozzájuk. Sokszor kódolnak örömöt, bánatot, ünnepet. A színek kultúránk szerves részei, szimbolikus jelentésük sokszor homályba vesző ősi gyökerekkel szembesítenek mindennapjainkban.

A színek jelentőségét már az ókorban kutatták, a görög Empedoklész az emberi természethez színeket rendelt. A különböző habitusúakat, kék, zöld, sárga és piros csoportba rendezte. Érdekes módon a színekről nekünk is hasonló gondolataink születnek, mint neki. A kék színnel az álmodozó, melankolikus típust, a vörössel a lelkesedő, bátor kolerikust, míg a sárgával az optimista, derűs szangvinikust, s a zölddel a kényelmes, nyugodt flegmatikust társította.

Színek nélkül?

A modern színlélektan hasonló eredményekre jutott mintegy négyezer évvel később. Színek nélkül a világ sokkal szegényebb lenne. A modern világ nem is működne nélkülük, hiszen sok esetben maguk a színek és formák is üzenetet közvetítenek. A technológia fejlődésével gyakorlatilag mindenki által elérhetővé váltak a korábban csak álmodott színek.

Amivel korábban csak festők, művészek dolgozhattak mára mindenkié, hiszen saját képeinket magunk nyomtathatjuk ki. Leveleinket, dokumentumainkat saját tipográfiával tehetjük egyedivé. A fénymásoló fekete-fehér korszakán túllépve ma már egyáltalán nem ritka az otthonokban, munkahelyeken azoknak a multifunkciós készülékeknek a használata, amelyek egyre élethűbb módon adják vissza akár prezentációink színeit is.

A mai másológépeknek azonban a másolás már csupán az egyik funkciója a sok közül. A multifunkciós készülékeknek nevezett gépek egy készülékben egyesítik a másoló, a fax, a szkenner és a nyomtató funkciókat, de a legfejlettebb készülékek a dokumentumok digitális archiválására is képesek. Négy készülék az egyben: így rengeteg pénz és hely takarítható meg.

sharpszinek1.jpg


Megváltozott igények

A Sharp tervezői arra törekedtek, hogy a legújabb berendezéseik ne csupán minőségükben, hanem takarékosságban és biztonságban is jobbak legyenek a többi cég termékeinél.

A korai megoldásokhoz képest ma már a nagy teljesítményű eszközök nem csak valósághű színekkel kápráztatják el a felhasználót, de új festékszemcséikkel jelentősen csökkentik a színes nyomtatás költségeit is.

A fekete-fehér nyomtatás költsége a modern multifunkciós készülékekkel gyakorlatilag már olyan minőségben és költséggel oldható meg, hogy a vállalkozások legtöbbje ma már inkább befektet egy jobb minőségű, univerzálisan használható készülékbe.

 

A Sharp mérnökei számos olyan szempontot is figyelembe vettek az aktuális modellek megalkotásakor, mint az energiatakarékosság, a környezettudatosság, a biztonság és a költséghatékonyság.

Irány a zöld iroda

Az új eszközökben már olyan biztonsági és ellenőrző funkciók jelentek meg, amelyek - akár PIN kódok használatával - lehetővé teszik a felhasználók által másolt vagy nyomtatott lapok mennyiségének nyomonkövetését. A hálózati nyomtatás biztonságát pedig egy speciális hálózati elem biztosítja, amely megakadályozza a készülékekhez történő jogosulatlan hozzáférést.

Az irodai dokumentumkezelésben nem csak a létfontosságú sebesség és terhelhetőség szempontjából tűnnek a leghatékonyabb megoldásnak ezek a multifunkciós modellek, de mivel több különféle készüléket is képesek kiváltani és kicsi helyigényük ezért kisebb irodák kiszolgálására is képesek.

A Sharp mérnökei azon dolgoznak, hogy modelljeik megtérülő beruházásként hozzájáruljanak a vállalatok környezettakarékos stratégiájához, irodák környezet tudatos működtetéséhez, a lehető legjobb minőség és hatékonyság megtartása mellett. Olyan világban gondolkodnak, ahol nem kell kompromisszumokat kötnünk, ha színekkel szeretnénk kifejezni gondolatainkat.

sharpszinek.jpg


A Színek délutánja rendezvényre regisztráljon itt!

A Sharp dokumentumkezelő rendszerekkel kapcsolatos további információkat kaphat a következő elérhetőségeken:

SHARP Electronics (Europe) GmbH. Magyarországi Fióktelepe

Telefon: +36 23 815 000
Fax: +36 23 815 001
mail: marketing.sehu@sharp.eu

A Sharp viszonteladó partnereinél: www.sharp.eu/hu
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.