Hirdetés
. Hirdetés

Szó szerint jelentkezni lehet Skype-olás közben

|

A videokonferencia-szoftver új funkciója a távoktatásban lehet nagyon hasznos, hiszen úgy jelezhetjük, hogy szót kérünk, hogy közben nem szakítjuk félbe a beszélő mondandóját.

Hirdetés

Az Insider program résztvevői már a mindenki által elérhető változat megjelenése előtt próbálgathatják a Microsoft által kiadott új funkciókat és fejlesztéseket. A számukra most élesedett 8.56-os frissítés jó pár újdonságot hozott a Skype-ba, melyek kifejezetten hiánypótlóak így, hogy rengeteg helyen állnak vissza a távmunkára és távoktatásra a koronavírus-járvány második hullámának következtében.

Hirdetés

A legfontosabb ilyen új funkció, hogy lehetőségünk van egy gombnyomással jelezni, hogy szót szeretnénk kérni - egészen pontosan virtuálisan felemelhetjük a kezünket. Ekkor a Skype több módon is jelzi a konferencia résztvevőinek hogy jelentkezünk. A fejlesztők szerint ez nem csak azért hasznos funkció, mert a beszélő megakasztása nélkül kérhetünk szót, de akár szavazásokra is alkalmas lehet.

Emellett a Skype androidos verziójára is megérkezett a hátér elhomályosításának funkciója, mely az asztali alkalmazásban egy ideje már jelen van. De az újdonságok között van még a reakciók személyre szabásának lehetősége is. Továbbá az iOS operációs rendszerrel rendelkező eszközökön most már azonnal tudunk fájlokat megosztani a kontaktjainkkal, és a MacOS-ben a Skype-ot Safari böngészőn keresztül is megnyithatjuk, nem kell ehhez letölteni az alkalmazást. A Microsoft által bejelentett összes új funkcióról szóló részletes leírást a gyártó hivatalos honlapján lehet végigböngészni.

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.