Hirdetés
. Hirdetés

Szoftver a wi-fis Nokia telefonokra

|

A Nokia és az iPass Inc. közösen fejleszt kliens szoftvert a Nokia duál-telefonjaira, vagyis a WLAN és GSM képes telefonokra. A szoftver segítségével a felhasználók egy előfizetéssel kapcsolódhatnak a világszerte elérhető wi-fi hotspotokra.

Hirdetés

Az iPass több hotspot szolgáltatóval kötött partneri szerződést, így világszerte ötvenezer hotspothoz való hozzáférést biztosít egyetlen előfizetéssel. Az iPass szolgáltatáshoz szükséges szoftvert Windows OS-re, Windows Mobile OS-re, illetve az Apple gépeken futó Mac OS-re már kifejlesztették.

A két cég elsőként a Series 80 és Series 60 platformokon működő wi-fis telefonokra készíti el a szükséges szoftvert, mely a Nokia 9300i és 9500 telefonok számára például nyár végén lesz elérhető. Az év végére az E Series business telefonokra is elkészül az alkalmazás.

Az iPass segítségével nemcsak hotspotokon keresztül lehet az internetre kapcsolódni, hanem betárcsázós módszerrel, ISDN- és szélessávú kapcsolaton keresztül is. A szolgáltatásra jellemző a biztonság és a központosított, előírás alapú menedzsment.

A Nokia a barcelonai 3GSM konferencián jelentette be első wi-fis telefonjának érkezését, a Nokia 6136-ot. A telefon 2006 második negyedévében kerül a boltokba, az Orange mobilszolgáltató már bejelentette, hogy a telefont elsőként kínálja előfizetőinek.

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.