Hirdetés
. Hirdetés

Szorosabbra húzza nadrágszíját az MS

|

Tömeges elbocsátás nem várható, ám jelentős költségcsökkentésre készülnek.

Hirdetés

A globális válság úgy tűnik, hogy a Microsoftot is elérte, hiszen a CNBC értesülései szerint a redmondi szoftveróriás nagyszabású költségcsökkentő intézkedések bevezetését tervezi. Jim Goldman, a cikk írójának információi szerint azonban ez nem jár majd tömeges elbocsátással, mint ahogyan azt két - a céggel foglalkozó - blog korábban ecsetelte.

A Fudzilla bloggere például azt állította még decemberben, hogy a szoftveróriás alkalmazottjainak 17 százalékától, körülbelül 90 ezer dolgozótól kíván megválni, míg a Mini-Microsoft becslései 10 százalékos elbocsátásról szóltak. A CNBC kérdésére a Microsoft meg nem nevezett forrásai ezt egyértelműen cáfolták, mondván: eltúlzottak a számok, csupán néhány dolgozó lejáró szerződését nem hosszabbítják meg.

A Seattle Times értesülései szerint ez a kisebb fajta leépítés leginkább a Microsoft böngésző üzletágát érinti, ahonnan 180 szerződéses dolgozó szerződését nem hosszabbították meg az elmúlt hónapban, mivel a cég alkalmazásának piaci részesedése jelentősen visszaeset. A Net Applications felmérése szerint decembere ugyanis 68 százalékra csökkent az Internet Explorer súlya a májusi 74 százalékhoz képest.

A CNBC szerint a Microsoft inkább a Cisco Systems és a Google példáját követné, amelyek az alkalmazottak számának befagyasztásával, valamint az utazási költségek visszaszorításával próbálják meg visszafogni költségeiket. Bár egyes források szerint a nagymértékű elbocsátásokkal kapcsolatos terveket még nem vetették el teljes mértékben, ugyanakkor a cég igyekszik más utat is találni.

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.