Hirdetés
. Hirdetés

Szöveghamisításra is alkalmas az Adobe új programja

|

A VoCo hangszerkesztővel új szavakat szúrhatunk a beszélő szövegébe.

Hirdetés

A hangszerkesztés Photoshopján dolgozik az Adobe, árulta el a cég egyik fejlesztője, Zeyu Jin a San Diego-i Adobe MAX konferencián. A szoftver a Project VoCo kódnéven fut, és egyelőre nem tudni, mikor készül el. Ami biztos: segítségével olyan szavakat adhatunk a hangfájlhoz, amiket a beszélő soha nem mondott.

Az Adobe Research és a Princeton University közös projektjének célja egy olyan csúcsszintű hangszerkesztő megalkotása, amely a hagyományos minőségjavító és zajcsökkentő funkciókon kívül azt is lehetővé teszi, hogy a beszélő hangmintája alapján új szavakat állítsunk elő. Húsz percnyi rögzített anyag elég lesz a programnak ahhoz, hogy tökéletesen leutánozza a beszélőt.

Ahogy a Photoshop új korszakot nyitott a képszerkesztésben, várhatóan az VoCo is forradalmasítani fogja a hangmérnökök munkáját. Természetesen etikai kérdéseket is felvet, ha teljesen új szövegrészeket adhatunk vele a megszólalók szájába, de ahogy a Photoshopnál megtanultuk kezelni a hasonló problémákat, a VoCo esetében is kidolgozhatók a hitelesség ellenőrzésére szolgáló módszerek.

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.