Hirdetés
. Hirdetés

Intel Ice Lake: szupergrafika laptopokon

|

Az Intel ódákat zeng hordozható eszközökbe szánt új Ice Lake lapkáiról.

Hirdetés

Hirdetés

Intel új, 10. generációs Core lapkacsaládot jelentett be, amely a gyártó szerint minden eddiginél jobb integrált grafikai teljesítményt biztosít a hordozható gépek számára.

Lássuk dióhéjban a 11 tagból álló új, 10 nanométeres Ice Lake lapka-család legfontosabb jellemzőit: a processzorok legtöbbje négy magos és nyolc szálas, fogyasztásuk 9, 15, illetve 28 watt, órajel-frekvenciájuk 700 megahertzről indul, és 2,3 gigahertznél tetőzik, az egy órajeles turbófrekvenciák maximuma 4,1 gigahertz, a grafikus órajel-frekvencié pedig egy gigahertz körül lesz.

Az Intel szerint az új lapkák képességeiről nemsokára a gyakorlatban is meggyőződhetünk, ugyanis több, mint 35 Ice Lake alapú laptop kerül rövidesen piacra.

Augusztus második felében a lapkagyártó óriáscég bemutatja a mobilos termékcsalád második felét is, amely az Intel ígérete szerint a nagyfrekvenciás alkalmazásokat célozza meg. Hogy ez az Intel új generációs Tiger Lake lapkája lesz, vagy a Comet Lake, amely egy nemrég kiszivárgott ütemtervben szerepelt? - ezt egyelőre még senki sem tudja.

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.