Hirdetés
. Hirdetés

Szupermodell-szex a parton

|

Egy brazil bíró a YouTube javára döntött a perben, melyet Daniella Cicarelli indított az oldalon megjelenő paparazzo videó miatt.

Hirdetés

Egy brazil bíró a YouTube, a Globo Comunicaçőes e Participaçőes, és az Internet Group do Brasil (iG) javára döntött abban a perben, melyet a brazil szupermodel, Daniella Cicarelli indított amiatt a paparazzo videó miatt, melyet egy brazil tengerparton ábrázolja őt és barátját, Tato Malzonit szeretkezés közben. A pár azt nehezményezte, hogy a videó sérti a személyiségi jogaikat. Gustavo Santini Teodoro bíró azonban úgy döntött, hogy e jogai nem sérültek a párnak, mi több Cicarellit díjak megfizetésére kötelezte az alperesekkel szemben.

Az ügy azzal kezdődött, hogy még 2006 augusztusában egy lesifotós videóra vette a párt, felettébb intim testhelyzet(ek)ben egy nyilvános strandon. A videó természetesen hamar a médiához került és egy spanyol tévéműsor is bemutatta a nagy nyilvánosságnak. Nem kellett ahhoz sem sok idő, hogy ahogy az ilyenkor lenni szokott, a felvétel a YouTube-on landoljon.

A pár annak ellenére azzal fenyegette meg a YouTube-ot, hogy jogi lépéseket tesz ellenük, hogy a cég igyekezett eltávolítani a videót az oldalról, de azt folyamatosan újra és újra feltöltötték különböző felhasználók, így végül valóban beperelték a céget. Végül egy brazil bíró közbelépet és a pár javára döntött, elrendelve a YouTube leállítását. Ezt természetesen nem tudták elérni, így azt tették ami erejükből tellett: a Brazilok blokkolták az oldalt. Ez az állapot nem tartott sokáig, a fellebbviteli bíróság az ellenkezőjére fordította az ítéletet és kimondta, hogy a YouTube nem tehető felelőssé a feltöltött anyagok tartalmáért.

 

Teodoro bíró a pár jóhiszeműségére - pontosabban annak hiányára - koncentrált az ítéletben. Lévén a pár azért indított pert, mert szerintük a nyilvános helyen bemutatott szexuális attrakciójuk felvétele sérti a személyiségi jogaikat, a bíró világossá tette, hogy a nyilvános helyen bemutatott szex Braziliában is nyilvános, ergo szó sincs a személyiségi jogok sérüléséről. Ezért a párt arra ítélte, hogy térítse meg az ügyvédi és bírósági költségeket, valamint fizessen az alperesek mindegyikének nagyjából 5000 amerikai dollárnak megfelelő összeget.

Nem ez volt az egyetlen győzelem, melyet a YouTube ezen a héten elkönyvelhetett. Thaiföld szintén blokkolta a YouTube-ot felségsértő videók közlése miatt. Az ország vezetői úgy döntöttek, hogy nem perelik be a céget, miután a szóban forgó videókat eltávolították, de a tiltás érvényben marad egészen mostanáig, mikor a Thai Információs és Kommunikációs Technológiai miniszter, Sitthichai Pookaiyaudom újra engedélyezte a YouTube elérhetőségét "addig, míg a YouTube blokkolja a nem megfelelő tartalmat".

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.