Hirdetés
. Hirdetés

Szupervékony mobilkijelző

|

Az LG.Philips október 3-án mutatja be 1,3 milliméter vastagságú telefonos kijelzőjét, mely 32 százalékkal vékonyabb a jelenlegi képernyőknél.

Hirdetés

Az LG.Philips október harmadikán mutatja be a világnak a legvékonyabb mobiltelefon képernyőt. A TFT (thin-film-transistor) LCD (liquid crystal display) kijelző csupán 1,3 milliméter vastag. A gyártó az egyre divatosabb, szupervékony mobiltelefonokba szánja az eszközt. A cég sajtóközleménye szerint az általuk kifejlesztett kijelző 32 százalékkal vékonyabb, mint a jelenlegi mobilokban használt képernyők, melyek 1,9 és 2,9 milliméter vastagságúak.

A szupervékony telefonok sorozatát a Motorola vitte sikerre a RZR sorozattal. Jelenleg a világ legvékonyabb készüléke a Samsung SGH-X820-as, az idén májusban bejelentett készülék 6,9 milliméter vastag. Az új kijelző használatával a telefonok még ennél is karcsúbbak lehetnek. A szétcsúsztatható mobilok esetében vélhetően 10 milliméter alá tudnak majd menni a gyártók, a legvékonyabb készülék közülük jelenleg a 13 milliméteres Samsung SGH-D900.

A kijelzőt elsőként az október 3-án kezdődő, a kaliforniai San Diegóban megrendezett SID Mobile Display 2006 rendezvényen mutatják be.

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.