Hirdetés
. Hirdetés

Takarékoskodik a Magyar Telekom

|

A telekommunikációs cég kicsit szorít a nadrágszíjon, bár lehet, hogy fölöslegesen teszi, hiszen az Equilor hétfői elemzése szerint - a 2012-es költségvetés kapcsán - napvilágot látott az a tervezet, amely szerint a szektoradót utoljára 2012-ben fizetnék a hazai vállalatok.

Hirdetés

A tervezet szerint a kiskereskedelmi, energiaipari (Mol) és távközlési (Magyar Telekom) cégek járnának jól a döntéssel, a bankadó és a gyógyszergyártók terhei várhatóan nem módosulnak majd. Mivel sok piaci szereplő azzal számolt, hogy 2013 és 2014 folyamán is be kell fizetniük a társaságoknak a különadókat - pontosabban a korábbi várakozások szerint az addigi összeg felét -, voltak, akik elkezdtek azon gondolkodni, hogyan tehetnék meg mindezt úgy, hogy a kecske is jóllakjon és a káposzta is megmaradjon.

Mindenből egy keveset

Ha már egyszer mindenképpen pénzt kell fizetni a nagy kasszába, meg kell próbálni úgy gazdálkodni, hogy a profit a lehető legkevésbé sérüljön. Hogy hogyan? Költségcsökkentéssel. A Telekom a következő év végéig 250 munkavállaló elbocsátását tervezi. Nagy részük várhatóan 2011 végével távozik a vállalattól. Ez a szám természetesen nem tartalmazza sem a vezetői állomány csökkenését és a nyugdíjazással megvalósuló munkaviszony megszüntetéseket sem. Költséghatékonyság címszó alatt a telekommunikációs cég szervezeti átalakításokat is tervez, például mintegy 24 százalékkal csökkenti az igazgatók számát.

A Telekomnál 2012-ben nem lesz általános alapbérfejlesztés, ugyanakkor az érintett munkavállalók esetében nő a béren kívüli juttatások mértéke, és ezzel párhuzamosan, a vezető pozíciókban dolgozóknak járó béren kívüli juttatások mértéke csökken.

Ha minden a tervek szerint alakul, a vállalatnak ezekből 2012-re mintegy 3,4 milliárd forintos megtakarítása lesz, amely az azt megelőző 2 évben (2008-2010) elért 13,9 milliárd forintos megtakarítással együtt 4 év alatt összesen 13,8%-os költségcsökkentést eredményez.

Szóval nem kell félni, a vállalatnak - különadók ide vagy oda - mindig lesz mit a tejbe aprítani.

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.