Hirdetés
. Hirdetés

Tanácsok az internet-használathoz járvány idején

|

Ahhoz, hogy a világhálót továbbra is jó minőségben érjék el a felhasználók, érdemes átgondolni a nethasználati szokásokat, különösen csúcsidőben, javasolja a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság (NMHH).

Hirdetés

Hirdetés

A hatóság közleménye szerint az elmúlt napok történései hatására sokkal intenzívebben kezdik használni a hazai kommunikációs hálózatokat az emberek, hiszen ezek lehetővé teszik, hogy otthonról tudjanak dolgozni, illetve tanulni.

Az ügyfelek egyénileg is hozzá tudnak járulni felelős magatartásukkal ahhoz, hogy a mobil- és vezetékes hálózatok a következő hetekben se legyenek túlterheltek, és hogy az internetes szolgáltatásokat továbbra is megfelelő minőségben érhessék el a felhasználók, .

Ennek érdekében azt tanácsolják, hogy ne csatolmányként küldjünk nagyméretű fájlokat, például videókat, prezentációkat, nagyfelbontású képeket, hanem azok felhőszolgáltatásokban lévő elérhetőségét adjuk meg.

Csak szükséges esetben töltsünk le vagy küldjünk nagyméretű csatolmányokat, adatfájlokat. Ha erre mindenképpen szükség van, ezt éjszaka vagy reggel tegyük, és használjunk tömörítést.

Csúcsidőben - napközben - minimalizáljuk a munkához vagy a tanuláshoz nem feltétlenül szükséges streaming alkalmazások - például a videomegosztók és online játékok - használatát. 

Videokonferenciák alatt, illetve a család, barátok közötti kapcsolattartásra használt alkalmazások, mint a Viber vagy a Skype igénybevételekor - ha ez lehetséges -, törekedjünk arra, hogy csak a hangfunkciót használjuk.

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.