Hirdetés
. Hirdetés

Tanult a korábbi hibákból a Microsoft

|

Az elöregedett Windows 10-verziók felhasználót immár nem az asztalon bombázza a frissítésre buzdító üzenetekkel.

Hirdetés

Hirdetés

A támogatás lejártára emlékeztető újabb figyelmeztetés jelenthet meg a Windows 10-eszközökön, de a Microsoft ezúttal kevésbé erőszakos módon lép fel, mint korábban.

A tervezett figyelmeztető üzenet ugyanis a Windows Update-ben fog megjelenni, nem pedig a Windows 10 asztalán.

A tervezett szöveg szerint az általunk használt Windows 10-változat támogatása rövidesen lejár, de ha frissítünk egy újabb változatra, továbbra is megkapjuk a fontos javításokat.

2015-ban, amikor a Windows 10 még új operációs rendszer volt, a cég a frissítésekkel együtt egy olyan Get Windows 10 (GWX) nevű alkalmazást telepített automatikusan a Windows 7-gépekre, amely az asztalon jelenített meg a továbbfejlesztésre buzdító üzeneteket, és sok esetben a frissítés is elindult a felhasználó hozzájárulása nélkül.

Később a Windows 7 támogatásának végére emlékeztető üzeneteket jelenített meg a Microsoft egy app segítségével, amely szintén az automatikus frissítéssel érkezett. De ezúttal a felhasználó legalább letilthatta a figyelmeztetéseket a megfelelő opció kiválasztásával.

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.