Hirdetés
. Hirdetés

Tavaly óta nem nőtt a kalózszoftverek száma

|

... de nem is csökkent. A Business Software Alliance (BSA) szerint a 2004-es adatokhoz képest a helyzet 2005-ben nem változott számottevően: továbbra is a világszinten telepített szoftverek harmincöt százaléka számít kalózmásolatnak, vagyis illegálisnak.

Hirdetés

A szoftverkalózkodásból származó bevételkiesés ennek ellenére 1,6 milliárddal 34 milliárd dollárra nőtt. Ha pedig nem a globális piacot nézzük, akkor egyes országokban igen nagy mértékben emelkedett a kalózkodás mértéke is.

Az Egyesült Államokban a legkisebb a másolt szoftverek aránya (21%), de mivel egyben ez a legnagyobb piac is, így innen származik a legnagyobb bevételkiesés: 6,9 milliárd dollár. Kína a második legnagyobb összeggel, "mindössze" 3,9 milliárddal büszkélkedhet, pedig a kalózmásolatok aránya eléri a horribilis 86%-ot. Őket követi Franciaország 3,2 milliárd dollárral, illetve 47%-os aránnyal.

Ahol a legnagyobb eredményt érték el a kalózkodás visszaszorításában, azok Kína, Oroszország és Marokkó. Bármennyire hihetetlen, nem Kína a legnagyobb kalózkodási aránnyal "megáldott" állam: Vietnámban és Zimbabwéban ez eléri 90%-ot, míg Indonéziában a 87%-ot. A "leglegálisabb" országok közé tartozik Új-Zéland, Ausztria és Finnország is.

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.