Hirdetés
. Hirdetés

Távmenedzsment tabletekhez az Inteltől

|

Az Intel új fejlesztései révén szeretné megkönnyíteni az informatikai adminisztrátorok számára az olyan új mobileszközök távoli kezelését és felügyeletét, mint a vállalati szektorban is egyre elterjedtebbé váló táblagépek.

Hirdetés

Az Intel a héten jelentette be, hogy új, fejlesztés alatt álló, a hardveres és szoftveres platformok összehangolására épülő megoldása az eddigieknél fejlettebb felügyeleti, távmenedzsment és biztonsági megoldásokat kínálhat a fejlett mobileszközöket - okostelefonokat és tablet PC-ket - használó vállalatok informatikusai számára.

A cég olyan megoldásokkal bővítené meglévő, a vezetékes és vezeték nélküli számítógép-hálózatok esetében már bizonyított VPro platformját, amelyek a táblagépek és más mobil eszközök támogatására is alkalmassá teszik a rendszert - nyilatkozta Lisa Watts, a cég üzleti platformokat fejlesztő divíziójának egyik igazgatója. A VPro platform jelenleg még csak személyi számítógépekből és kis teljesítményű szerverekből álló hálózatokat képes kiszolgálni.

A táblagépek - mint az Apple iPad-je - a nagyvállalatok körében is egyre népszerűbb, sokat használt eszközökké válnak: elsősorban a hangos kommunikáció területén és a különféle dokumentumok kezelésével kapcsolatos feladatok ellátásában nyújthatnak hasznos segítséget. Az IT-vezetők körében egyre nagyobb az igény arra, hogy a gyártók a hasonló eszközök biztonságos kezelését és menedzselését lehetővé tévő rendszereket dolgozzanak ki - hangsúlyozta Watts .

A mobileszközökön tárolt adatokhoz való hozzáférést a legtöbb esetben csak a merevlemezen tárolt információk törlésével tudja letiltani az informatikai menedzsment. Az Intel egy olyan technológia kidolgozása mellett kötelezte el magát, amelynek révén az eszközök távolról, a rajtuk tárolt állományok károsodása nélkül is lekapcsolhatóvá válnak.

A cég a héten mutatta be a VPro legújabb változatát, amely lehetővé teszi a rendszergazdák számára, hogy egy szöveges üzenet elküldésével távolról, fizikai beavatkozás nélkül is zárolhassák az elvesztett vagy ellopott számítógépeket. Ezt egy, a rendszergazdáktól kapott kód segítségével maguk a felhasználók is megtehetik: ráadásul, úgy, hogy - ha a gépekben használt merevlemezeket a megfelelő védelemmel is ellátták - a tárolt adatok is sértetlenek maradnak. A VPro platform lopásvédelmi felszereltségéhez a laptopok nyomon követésére alkalmas GPS technológia is hozzátartozik.

 

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.