Hirdetés
. Hirdetés

Távfelügyelt egészség

|

A MOHAnet újdonságával könnyebben figyelhetünk oda szeretteink, alkalmazottaink egészségére.

Hirdetés

A Shadowrun szerepjátékon nevelkedett emberek többsége szeretettel gondol vissza az igen drága, de nagyon hasznos DocWagon előfizetésre, aminek keretében a csuklóra szerelt telefon vészjelzésére akár teljes rohamosztagot vezényeltek ki a karakter megmentésére és esetleges újraélesztésére. A múlt évezred végén még csak a jövő zenéjének tartott szolgáltatás az okos készülékek idejében már nem csupán a fantázia szüleménye.

Hirdetés

A frissen bemutatott VARIO MEDCARE mobilkészülék tökéletesen alkalmas segélykérésre, távgondozásra, nyomkövetésre, sőt a megfelelő előfizetés esetén telefonásra is. Az egyszerűen használható készülék egyrészt biztonságérzetet ad, másrészt valóban lehetővé teszi idős, vagy beteg emberek számára, hogy saját otthonukban, környezetükben éljék életüket.

Baj esetén a felhasználók VARIO MEDCARE képernyőjén található SOS gomb vagy az alapcsomagban szállított karóra segélyhívó gombjának megnyomásával kérhetnek azonnali segítséget családtagjaiktól vagy az egészségügyi szolgáltatótól.

A készülékben található lépésszámlálónak és a beépített GPS-nek köszönhetően a felhasználó tartózkodási helye a távfelügyeleti szoftver térképes felületén bármikor megjeleníthető, és ezáltal a mozgása is folyamatosan nyomon követhető. A Bluetooth kapcsolatnak köszönhetően a készülék más segédeszközök mérési eredményeit is képes fogadni.

A VARIO MEDCARE mellet a MOHAnet elindította Mobilgondozás mérőponti szolgáltatását is aminek segítségével egyszerűbbé válik a szűrővizsgálat. A felhasználók kényelmesen, kórházi sorban állás nélkül figyelhetnek oda egészségükre, hiszen a szolgáltatás mérőpultja egy rugalmasan mozgatható egység, a felhasználás helyszíne tehát szabadon választható (pl. patika, bevásárlóközpont, drogéria). E partnerprogram keretében a MOHAnet a teljes tárgyi és dologi feltételt biztosítja partnerei számára, a mérőponti szolgáltatás elvégzéséhez mindössze a megfelelő szakképzettséggel rendelkező személyzeti hátteret kell megteremteni.

Egyszerűségének köszönhetően a program nagy segítségére lehet a vállaltoknak, ahol többet nem kell az üzemorvosi vizsgálatok megszervezésével bajlódni, hiszen házon belül, bármikor végrehajtható a szűrővizsgálat.

 

A program alapját a VARIO HEALTHCARE egészségügyi készülékcsomag adja, amellyel véroxigén szintet, vérnyomást, vércukrot, testsúlyt és EKG-t lehet mérni. A mérőeszközök Bluetooth-on keresztül kapcsolódnak a VARIO MEDCARE mobilkészülékhez, mely továbbítja az adatokat a Telemedbook egészségfelügyeleti közösségi portálra.

A felhasználónak a használat előtt regisztrálnia kell a Telemedbook rendszerébe, melyhez a mérőpont segítséget nyújt. A mérések eredményét rögtön tároljuk és továbbítjuk az adott fiókba, illetve a megjelölt személyeknek (hozzátartozók, orvos stb.). A mérési eredmények automatikusan, adatvédelemmel ellátva, névre szólóan felkerülnek a www.telemedbook.com személyi adattárába. A mért adatokat egy szoftver kiértékeli, s amennyiben negatív eredményt talál, rögtön jelez a fiók tulajdonosának és az általa megjelölt személyeknek.

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.