Hirdetés
. Hirdetés

Távozik a Windows 8 atyja a Microsofttól

|

Steven Sinofsky, a vállalat új operációs rendszerének feje, elhagyja a Microsoftot.

Hirdetés

Nagy meglepetésre a Microsoft bejelentette: az új operációs rendszerért felelős Sinofsky azonnali hatállyal távozik a cégtől. Az elemzők szerint a távozás oka az lehet, hogy a vállalat nincs megelégedve az október végén megjelent Windows 8 korai eladási adataival. Sinofskyt a Windows 7 egyik vezető mérnöke, Julie Larson-Green váltja posztján.

A Microsoft hivatalosan nem indokolta Sinofsky távozását, Steve Ballmer CEO közleményében megköszönte munkáját, majd némileg kétértelműen hozzátette: a cégnek muszáj jobban összehangolni az összes Microsoft-csapatot, és sokkal integráltabb, valamint gyorsabb fejlesztési ciklusokkal kell rendelkezniük.

sinifsky
sinifsky

Leverik a csempét?

Az All Things D blog szerint a Microsoft vezetőségében komoly feszültség alakult ki Sinofsky és a többi vezér között, mivel azok nem tartották a férfit kellően csapatjátékosnak. Ugyanakkor a Microsoft hivatalosan azt közölte, Sinofsky közös megegyezéssel távozik.

Sinofsky a Windows és a Windows Live Elnöke titulust birtokolta hivatalosan, és gyakorlatilag ő volt az új operációs rendszer arca. Ő volt az aki először mutatta be a Microsoft Surface tabletet egy Los angelesi rendezvényen, és ő jelentette be két évvel ezelőtt, hogy a Microsoft ARM alapú processzorokra tervezett Windows-verziót fog készíteni.

Sinofsky nem győzte dicsérni a Microsoftot. Nyilatkozatában kiemelte, képtelenség lenne összeszámolni, hogy mennyi jó dolog történt vele, amíg a Microsoftnál állt alkalmazásban, és hogy mennyire lenyűgözte azoknak az embereknek a professzionalizmusa és nagylelkűsége, akikkel ennél a csodálatos cégnél volt szerencséje együtt dolgozni.

Nagylelkűség ide vagy oda, úgy tűnik, az eladási adatok, a vásárlói visszajelzések és Sinofsky nehéz természete együttesen végül a férfi menesztésében csúcsosodtak ki, állítják az elemzők. Michael Silver, a Gartner elemzője szerint egy cég csak egy bizonyos ideig tűri az ilyet és csak egy kirobbanó siker tudta volna megmenteni Sinofskyt. Hozzátette, a Microsoft nem igazán beszél a Windows 8, valamint a Surface eladási statisztikáiról, ami arra is utalhat, hogy a cég nincs megelégedve a számokkal.

Al Gillen az IDC-től elmondta: elképzelhető, hogy Ballmer és a vezetőség többi tagja megkérdőjelezi azokat a vakmerő lépéseket, amik az új Windows megszületéséhez vezettek. Ilyen komoly döntés volt például a radikálisan megújult felhasználói felületet. Az új UI teljesen megváltoztatta a Windows eddig megszokott megjelenését, márpedig az emberek többsége nem szereti a változásokat. Elképzelhető, hogy a vállaltatok többsége emiatt inkább nemet mondott a Windows 8-ra, még akkor is, ha meg van a lehetőség arra, hogy visszaállítsák a megszokott felületet.

Egyáltalán nem elképzelhetetlen, hogy a következő Microsoft operációs rendszerben összevegyítik majd a Win 7 és a Win 8 UI technológiáját.

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.