Hirdetés
. Hirdetés

Telefonba sűrített számítógép

|

A Nokia multimédiás sorozatának újabb tagja igazi számítógép, a megszokott multimédiás funkciók mellett GPS navigátorként is használható.

Hirdetés

Érdekes multifunkciós készüléket dobott piacra a Nokia: multimédiás sorozatának legújabb tagját, az N95-öst a vállalat alelnöke, Anssi Vanjoki valóságos multimédiás számítógépnek nevezte. A készülék érdekessége, hogy a képernyő alatt közvetlenül megtalálhatók a szokásos navigációs gombok. A képernyő alatt van egy billentyűzet, melyet két irányban lehet eltolni. Az egyik irányban a telefon hagyományos billentyűzete tűnik fel, a másik irányban négy gomb, melyekre a zene vagy videó lejátszásához és megállításához van szükség.

A GSP navigátorként is használható készüléket a The Maps alkalmazással együtt szállítják, ami többszáz ország térképét tartalmazza. Az öt megapixeles kamera Carl Zeiss optikával van felszerelve, a sajtóközlemény szerint jó minőségű fotók és DVD minőségű videofelvételek készíthetők vele. A készülék rendelkezik TV-kimenettel, támogatja a Universal Plug and Play (UpnP) technológiát és WLAN hálózatokra kapcsolható, tehát Skype telefonként is lehet használni. A telefon egyébként a 3,5 G-nek becézett HSDPA hálózatokon használható, az internetezés így tízszer gyorsabb, mint a 3G hálózatokon. A telefon kijelzője 2,6 hüvelykes QVGA, beépített sztereó hangszóróihoz szabványos 3,5 mm-es jack bemenet, mikroSD kártya bemenet és miniUSB csatlakozó társul.

Az első N95-ös készülékek 2007 első negyedévében jelennek meg, elsőként az amerikai piacon, nem támogatott áruk 550 euró lesz.

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.