Hirdetés
. Hirdetés

Telefonhasználat vezetés közben?

|

A Fujitsu beszédfelismerésen alapuló technológiájával könnyebb lesz a vezetés?

Hirdetés

telefonálás vezetés közben
telefonálás vezetés közben
A Fujitsu Laboratories Limited beszédinterfész-technológiájával a felhasználók egyszerű hangos utasításokkal sokféle információt lehívhatnak okostelefonjukról anélkül, hogy közben a kijelzőre kellene pillantaniuk. Így például vezetés közben hallhatják a legfrissebb híreket, miközben folyamatosan az útra figyelhetnek. Ennek vagy más információk beszédszintetizátoros felolvasását követően a felhasználó megmondhatja, miről szeretne bővebben hallani. A szoftver ezután felolvassa a témával kapcsolatos további részleteket. Ezzel a megoldással a felhasználó vezetés vagy a szemet és kezet lefoglaló munka közben is igénybe vehet különféle információs szolgáltatásokat a készülék kezelése nélkül.

Jelenleg az okostelefonok és a többi mobil eszköz többségét érintéssel vezérlik a felhasználók, miközben a kijelzőt is figyelniük kell. A mobil eszközökre azonban olyan élethelyzetekben is szükség lehet (pl. séta, vezetés vagy munka közben), amikor a felhasználó szeme és keze foglalt. Ilyen esetben a felhasználó segítségére lehet a beszédfelismerő és a szöveg hangos felolvasására képes beszédszintetizáló technológia.

A rengeteg számítástechnikai erőforrást tartalmazó adatközpontokhoz távolról hozzáférő eszközök fejlesztésével az utóbbi években lehetővé vált olyan beszédfelismerő és szintetizáló technológia fejlesztése, amely nagyobb szókészlet kezelésére is képes. Ennek nyomán pedig komoly igény jelentkezett az új, innovatív szolgáltatások kidolgozása iránt.

A Fujitsu Laboratories fejlesztései között professzionális beszédszintetizáló és a felhasználó hangjának pontosabb észlelése érdekében a háttérzaj kiszűrésére képes beszédfelismerő technológia is szerepel. A vállalat jelenleg dolgozik az új beszédinterfészek kidolgozásán, pl. az adatközpont-alapú beszédfelismerő és szintetizáló megoldások fejlesztésén.

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.