Hirdetés
. Hirdetés

Telenor: veszteség 2010 Q4-ben

|

A Telenor Magyarország közzétette a 2010 negyedik negyedévére vonatkozó pénzügyi eredményeit, illetve összesített tavalyi számait, amiből kitűnik, hogy az éves összárbevétel 11,9 milliárd forinttal elmaradt az előző évitől. A negyedik negyedben az árbevétel 2,3 milliárd forinttal volt alacsonyabb, mint 2009 hasonló időszakában.

Hirdetés

A tulajdonos számára rossz hír, hogy a magyar leánycég üzemi szinten több mint 3 milliárd forint veszteséget produkált a tavalyi év utolsó negyedévében. Az előfizetések száma 36 ezerrel emelkedett, és a negyedév végére elérte a 3 millió 583 ezret. A növekedést a számlás szegmens generálta. A Telenor (használt kártyák száma alapján számított) 32,4 százalékos negyedév végi piaci részesedése elmaradt a 2010 harmadik negyedévi szinttől. Az MBI piaci részesedés 26,62% volt 2010 decemberében. Az egy előfizetésre jutó, forintban számított átlagos havi árbevétele (?blended ARPU" index) 4,1 százalékkal csökkent 2010 harmadik negyedévéhez képest.

Az EBITDA egyszeri tételek levonása előtti nominális összege 10,4 milliárd forinttal csökkent 2009 negyedik negyedévével összehasonlítva, elsősorban az értékesítési költségként elszámolt 9,9 milliárd forintos távközlési különadó miatt. A csökkenés többi részét a kimenő hívásokból származó árbevétel visszaesése okozta, ezt részben ellensúlyozta a szervezet-átalakítás és a folyamatos költséghatékonysági intézkedések nyomán csökkenő működési költség.

?Változatlan lendülettel folytatjuk mobilhálózatunk fejlesztését, és mindent megteszünk azért, hogy korszerű technológiánkkal vezető pozíciót szerezzünk a mobil szélessávú szolgáltatások piacán. Országszerte végrehajtott beruházásaink hozzájárulnak Magyarország gazdasági növekedéséhez, de ehhez szabályozási lépések szükségesek mint a frekvenciadíjak reformja, új frekvenciasávok megnyitása valamint átláthatóbb, kiszámíthatóbb adózási környezet" - nyilatkozta Christopher Laska, a Telenor Magyarország nemrégiben kinevezett vezérigazgatója. A hálózatfejlesztési projekt fontos mérföldkőhöz érkezik márciusban - ekkor kerül sor ugyanis az új hálózat első bázisállomásainak tesztelésére. Az LTE-képes rendszer 2012 nyarától lesz országos szinten elérhető.

A beruházási költségek 1,1 milliárd forinttal maradtak el 2010 negyedik negyedévében az egy évvel korábbitól. Az EBIT összege 12,8 milliárd forinttal volt alacsonyabb, mint 2009 negyedik negyedévében a kisebb EBITDA és a hálózatmodernizáció miatt megemelkedett értékcsökkenési költségek miatt.

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.