Hirdetés
. Hirdetés

Teljesen megváltoznak a Windows 10 ikonjai

|

Dübörög a Fluent Design, több, mint száz ikont érinti az átalakítás.

Hirdetés

Hirdetés

A Microsoft hatalmas munkába kezdett az alkalmazás-ikonok átdolgozása terén. A fejlesztő új színek, anyagok és megjelenések alkalmazásával igyekszik még egységesebbé tenni a felületet és a felhasználói élményt.

Az ikonok modernizálása a Microsoft Office-szal kezdődött, majd a Windows 10 magalkalmazásaival folytatódott, és mostanra száz új tervből álló csomaggal készült el a cég.

Jon Friedman tervezési és kutatási alelnök a fejlesztés állásáról beszámoló bejegyzésében arról ír, hogy a Windows 10 tervezési formanyelve, a Fluent Design kulcsszerepet kapott az új ikonok megalkotásánál.

Az átalakítások során arra törekedtek, hogy a megszokott alapokon építkezzenek, és a felhasználónak ne kelljen gyökeresen új dolgokat megtanulnia.

Az ikonok egy része már látható volt az októberi Surface eseményen közreadott Windows 10X demóban. (A Windows 10X az összehajtható és kétképernyős eszközök számára kifejlesztett Windows 10-változat).

A Microsoft szerint a régi ikonoknak, amelyek egy korábbi, lapos megközelítésen alapultak, menniük kell, és helyüket lépésről lépésre átveszik új társaik.

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.