Hirdetés
. Hirdetés

Temetői segély miatt bírságolt az adatvédelmi hatóság

|

Pesterzsébet Önkormányzatának 300 ezer forint bírságot kell kifizetnie, mert oldalukon közzétették egy temetői segélyért folyamodó ügyfél adatait.

Hirdetés

Már megkezdte a bírságolást az adatvédelmi hatóság, múlt hét közepén ugyanis Pesterzsébet Önkormányzatát bírságolták meg 300.000 forintra, mert a weboldalán közzétette egy temetői segélyért folyamodó ügyfél adatait. Nevezetesen a kérelmező nevét, születési adatait, anyja nevét, családi helyzetét és még a nyugdíjának összegét is.

 



A panaszbejelentés után a Hatóság azonnal megindította az eljárást. Az önkormányzat azonban hiába törölte az adatokat, a Hatóság azt is kifogásolta, hogy a Google cachéből még elérhetőek voltak egyes kifogásolt személyes adatok, melyek más határozatokban találhatóak meg, pedig az érintett önkormányzat még a Google magyarországi képviseletét is megkereste, ahol azt a tájékoztatást kapták, hogy a két érintett dokumentum rövid idő eltelte után a Google találati listájából így is, úgy is törlődik.
 
Az adatvédelmi hatóság a bírság mértékét csökkentő tényezőnek értékelte azt, hogy az Önkormányzat az eljárás megindulása után azonnal intézkedett a jogsértő adatközlések törlése iránt, míg a bírság mértékét növelő tényező volt, hogy a szervezetnél nem volt adatvédelmi és adatbiztonsági szabályzat.
 
Jogi szempontból bővebben!

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.