Hirdetés
. Hirdetés

Tényleg ilyen lesz a holnap PC-je?

|

Az Intel szerint igen: a gyártó továbbgondolta a Galaxy Note Edge kijelző-megoldását, és megalkotta az élképernyővel ellátott laptopot.

Hirdetés

Hirdetés

Az Intel az idei Computexen bemutatta legújabb innovációját, az Ambient PC-t, ami nem más, mint egy "élképernyővel" ellátott laptop.

A koncepció ismerős lehet a Galaxy Note Edge-ből, csak éppen az Intel kicsit továbbgondolta, és laptopra alkalmazta az eszköz élén futó monitorcsíkot, ami lehetővé teszi, hogy a gép felnyitása nélküli kommunikáljunk eszközünkkel.

Az élen futó érintőképernyő elég széles ahhoz, hogy elférjen rajta néhány ikon, amelyen koppintva különböző appokat indíthatunk el. A naptár ikonjának megérintésével az elfoglaltságainkról tájékozódhatunk, a Spotify ikon természetesen zenét varázsol a laptop hangszóróira.

Ez azonban még nem minden. Az eszköz belsejében nagy érzékenységű mikrofonok rejtőznek, amelyek vezényszóra elindítják az Amazon Alexa digitális asszisztensét, és az Intel egy 360 fokos kamerával is felruházta a laptopot, így bármilyen irányból közelítsünk is, a gép a Windows Hello arcfelismerője segítségével azonosít bennünket, és automatikusan beléptet a rendszerbe.

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.