Hirdetés
. Hirdetés

Terjeszkedik az Ericsson a Szilícium-völgyben

|

A svéd óriáscég egy új, mobil széles sávú és konvergens internetfejlesztésekkel foglalkozó üzletágat hozott létre a kaliforniai Szilícium-völgyben.

Hirdetés

A mobilhálózati eszközöket gyártó svéd cég új központja nem az első a völgyben. Már akkor megvetette lábait a környéken, amikor 2007-ben bekebelezte a Redback Networks és Entrisphere nevű cégeket. A most indult új IP&Broadband üzletág olyan megoldások kialakításáért lesz felelős, amelyek révén a szolgáltatók az elavult vezetékes és mobil hálózataikat egy konvergens, a teljes szolgáltatási kört lefedő széles sávú hálózatot alakíthatnak ki.

A várhatóan 3 milliárd dolláros forgalmat bonyolító üzletág a széles sávú hozzáféréshez, a lakásokig elérő optikai hálózatokhoz és az Ethernet alapú városi hálózatokhoz kínál eszközöket.  Az Ericsson a környező vállalatokkal és egyetemekkel is kapcsolatokat épít ki a kutatás-fejlesztés területén.


Videó az Ericsson új  San Jose-i központjának megnyitásáról
 

Nagyobb szerephez jut az USA a mobilkommunikációban
Carl-Henric Svanberg, az Ericsson elnök-vezérigazgatója elmondta, hogy a vezetékes és a mobil üzletek, illetve a telefon és az internet  konvergenciájára törekszik a cég. Mivel a cég fontos tényező szeretne lenni az összetartó IP alapú hálózatok fejlődésében, így a vezetékes és mobil internet-világban, így nem is volt kérdéses, hogy a Szilícium-völgyben kellett létrehozni a divízió központját - tette hozzá.

A központ megnyitása kedvező gazdasági hírnek számít a Szilícium-völgyben, hiszen ott a jelenlegi munkanélküliség csaknem 12 százalékos, még a 10 százalékos nemzeti átlagot is meghaladja.  Az új épülettel az Ericsson 30 százalékkal növelte campusának területét, amely így megközelíti a 30 ezer négyzetmétert. A Nortel Networks mobil üzletága többségi hányadának megszerzése után az Ericsson már több, mint 14 ezer embert foglalkoztat majd Észak-Amerikában; három évvel ezelőtt a cég amerikai munkatársainak száma még csak 4 ezer volt.

Ez nemcsak a hálózati eszközök iparágán belül végbemenő konszolidációról tanúskodik, hanem arról is, hogy Észak-Amerika - a közeli Cupertino-beli Apple széles körben másolt iPhone-jának és App Store üzleteinek megjelenése óta - egyre fontosabb szerepet tölt be a mobil kommunikáció világában.


Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.