Hirdetés
. Hirdetés

Teszt: AMD Quad FX

|

Az Intel Core 2 Quaddal megszerezte a leggyorsabb asztali központi egységnek járó koronát. Az AMD 4x4 most éppen erre pályázik.

Hirdetés

Számtalanszor emlegettük már az AMD új platformját internetes weboldalunkon és az újság "Friss" rovatában is, mostanra viszont - Magyarországon először - kézzelfogható eredményekkel is tudunk szolgálni. November harmincadikán jelentették be hivatalosan a Quad FX-et, amely 2 darab duplamagos Athlon 64 X2 központi egységgel száll harcba.

Kezdettől fogva kétkedve gondoltunk a megoldásra, ugyanis azon kívül, hogy két darab processzort legyártani jóval nagyobb költséggel jár, sok más eszköz esetében is árnövekedéssel kell számolnunk a redundancia miatt. Nagyobb tápegység, drágább alaplap; dupla foglalat, lapkakészlet, tápellátás, és a gép belsejéből is duplaannyi hőt kell elvezetni. Ezek sajnos nem csak a nagyobb gyártási költségen és végfelhasználói áron jelentkeznek, hanem a magasabb áramfogyasztáson is, és akkor a zajterhelésről még nem is beszéltünk.

Fontos továbbá megemlítenünk, hogy bár eddig mindenhol 4x4 néven emlegettük a technológiát, valójában Quad FX lett a végleges elnevezés. Ennek egyszerű jogi okai vannak; valószínűleg már Jeep terepjárókkal kapcsolatban is hallottuk a 4x4-et mint termékmegnevezést. Az AMD csupán rövid leírásra használja - 4x4, azaz 4 mag, 4 videokártya, 4 darab memóriamodul és 4 merevlemez. Kissé morbid elképzelés a jövő játékosoknak szánt asztali gépéről.

Tovább a PC World.hu tesztjére >>

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.